Kişisel Bir Misyon Sloganı Yaratın

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kişisel bir misyon sloganı yaratın

Fark ettiniz mi, bazı günler bir şey sizi engeller ama diğer bir gün aynı şey size hız verir. Bu davranış biçiminizin nedeni tamamen, kafanızın içindeki düşüncelere dayanır.

Omurgası ve dümeni olmayan bir tekne, rüzgârın ve akıntıların götürdüğü yere sürüklenir. Belirgin bir amacın yokluğunda da hayat rüzgârları sizi istedikleri yere aynı şekilde sürükleyecektir. Sonunda, kendinizi ancak birkaç seçeneğiniz kalmış gibi veya daha da beteri, bir kurban gibi hissedersiniz.

Geçerli yeni bir işte veya yeni hedefler ve başarılar isteyen bir kuruluşta, yapılacak ilk şey bir misyon sloganı yaratmaktır. Etkileyici bir misyon sloganı kısa ve açıktır. O teknenin dümenidir, tekneyi hem mücadele hem başarı zamanlarında rotasında tutar.

Aynı şekilde, kişisel bir slogan yaratmak da hayatınıza bir anlam verebilir ve sizi benzer durumlara ve alışkanlıklara düşmekten alı koy ar. Başlangıç için, biraz zaman ayırın ve kendinize şu soruları sorduğunuzda, aklınıza ilk gelen şeyleri bir kenara yazın. "Benim için önemli olan ne? Hayatımı nasıl yaşamak istiyorum?" Sonra, listenize yazdıklarınızı bir bütün haline getiren birkaç özlü cümle yasın. Cümleleri güçlendirin ve işte misyon sloganınız.

Beş yıl kadar önce, yukarıdaki sorulan kendime sorarak, kişisel sloganımı oluşturdum: Olabildiğince nazik ol. Başkalarına sevecenlik ilham et. Bu iki cümle, öfkeme karşı koymamda bana sık sık yardımcı olmuş, çocuklarıma karşı sabırlı olmamı sağlamış ve başkalarına hizmet etmek için bana yol göstermiştir. Misyon sloganımın göz kamaştırıcı bir yanı yok, fırtınalı denizlerde dengesini sağlamak için geminin altına saklanmış omurga gibi bir şey. Her şeye rağmen, hayatımı düzgün tutmamda misyon sloganımın bana çok yardımı olmuştur.

Yaşamınız için bir misyon sloganına sahip olmak, varlığınızı odaklamanın çabuk ve özlü yoludur ve size bir gaye verir. Bugün bir tane geliştirin. Onu değişik kartların üzerine yazın ve her zaman görebileceğiniz yerlere koyun. Bir süre, misyon sloganınızın ne olduğunu, her saat başı kendinize hatırlatmaya çalışın.

Bazı insanlar nereye gitmek istediklerini bilmez ama,
durmadan oraya ulaşamadıklarından şikâyet ederler.
Kararınız onlardan biri olmamak olsun.

kaynak: Lee L. Jampolsky, Gülümsemek de Bir Sanattır

Geri