Malzemeler;
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığı
4 rondodan geçirilmiş kivi
5 yemek kaşığı süt tozu (Olmasa da olur ben değişiklik olsun diye kattım, Dikkat kahve kreması değil süttozudur.)
2.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Ardından sıvıyağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kivi ve antep fıstıkları ilave edilir. En son un,süt tozu, kabartma tozu ve vanilya katılarak kek karışımı homojen bir kıvama getirilir. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımı dökülerek 180 derece fırında 40-45 dk. pişirilir.
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığı
4 rondodan geçirilmiş kivi
5 yemek kaşığı süt tozu (Olmasa da olur ben değişiklik olsun diye kattım, Dikkat kahve kreması değil süttozudur.)
2.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Ardından sıvıyağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kivi ve antep fıstıkları ilave edilir. En son un,süt tozu, kabartma tozu ve vanilya katılarak kek karışımı homojen bir kıvama getirilir. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımı dökülerek 180 derece fırında 40-45 dk. pişirilir.