Malzemeler
- 1 kaşık kıyma(30 gr)
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 soğan
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 kabak
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Geniş bir borcamın içerisine salçayı, bulguru, kıymayı, salçayı, tuzu, baharatları ve yemeklik doğranmış soğanı alıp karıştıralım.
- Kabakları yıkayalım baş kısımları alıp yaklaşık bir parmak kalınlığı halka halka dilimleyelim.
- Hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar alalım ve kabakların arasına sıkıştırarak tencereye dizelim.
- Ocağa alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim.
- Son olarak suyunu ekleyip orta ateşte ara ara kontrol ederek pişirelim.