Gül 34
Usta
Kıymalı Krep Böreğin Krepi için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Krep Börek İç Harcı İçin:
- 350 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirmek için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Krep Börek Hazırlanışı:
- Derin bir karıştırma kabının içerisine 2 adet yumurtayı kırın. Hafifçe çırptığınız yumurtalara, sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız karışıma elediğiniz unu ekleyin ve iyice karıştırın. Krep harcının içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.
- Krep harcının üzerini, streç film ile kapatarak 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
- Krep böreğin iç harcı için, orta boy teflon tavaya zeytinyağı ve kıymayı koyun.
- Kıymayı orta ateşte kavurun ve ardından içerisine; salça, baharat ve tuzu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurma işlemini sürdürün ve harcı ocaktan alın.
- İnce bir krep tavasını hafifçe yağlayın. Yağlama işlemi için yumurta fırçası ya da havlu peçete kullanabilirsiniz. Eğer tavada fazla yağ kalırsa krepleriniz istediğiniz lezzette olmayacaktır.
- Yağladığınız tavaya, krep harcından bir kepçe yardımıyla dökün. Krebi, arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.
- Krepler piştikten sonra içlerine kıymalı harcı koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından katlayarak bohça şeklini verin.
- Hazırladığınız bohçaları, tereyağı ve zeytinyağı ilave ederek kızdırdığınız tavada alt üst ederek kızartın.
- Kreplerin arkası ve önü güzelce kızardığında servis edebilirsiniz.
İşte kıymalı krep börek tarifinin videosu: