Kıymalı Krep Böreğin Krepi

Gül 34

Usta

Kıymalı Krep Böreğin Krepi için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz


Kıymalı Krep Börek İç Harcı İçin:

  • 350 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı Krep Börek Hazırlanışı:

  1. Derin bir karıştırma kabının içerisine 2 adet yumurtayı kırın. Hafifçe çırptığınız yumurtalara, sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  2. Hazırladığınız karışıma elediğiniz unu ekleyin ve iyice karıştırın. Krep harcının içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.
  3. Krep harcının üzerini, streç film ile kapatarak 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
  4. Krep böreğin iç harcı için, orta boy teflon tavaya zeytinyağı ve kıymayı koyun.
  5. Kıymayı orta ateşte kavurun ve ardından içerisine; salça, baharat ve tuzu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurma işlemini sürdürün ve harcı ocaktan alın.
  6. İnce bir krep tavasını hafifçe yağlayın. Yağlama işlemi için yumurta fırçası ya da havlu peçete kullanabilirsiniz. Eğer tavada fazla yağ kalırsa krepleriniz istediğiniz lezzette olmayacaktır.
  7. Yağladığınız tavaya, krep harcından bir kepçe yardımıyla dökün. Krebi, arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.
  8. Krepler piştikten sonra içlerine kıymalı harcı koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından katlayarak bohça şeklini verin.
  9. Hazırladığınız bohçaları, tereyağı ve zeytinyağı ilave ederek kızdırdığınız tavada alt üst ederek kızartın.
  10. Kreplerin arkası ve önü güzelce kızardığında servis edebilirsiniz.
Kıymalı krep börek tarifini, damak zevkinize göre dilerseniz yoğurtla da ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

İşte kıymalı krep börek tarifinin videosu:

 
Geri
Top