Malzemeler,
1 kilo patates
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kaynar su
Köfte Malzemesi,
200 gram kıyma
1 adet küçük soğan
1 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber
Kimyon
Tuz
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.
Soğan, sarımsak ve biberleri orta büyüklükte doğrayın.
Köfteyi hazırlamak için yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon ve tuzu alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparın.
Avuç içerisinde yuvarlayıp top şeklini verin.
Uygun bir tava içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp ısıtın.
Köfteleri, düşük ısıda hafif pembemsi renk alacak şekilde kızartın.
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kızdırın.
Üzerine soğan ilave edip, düşük ısıda kavurun.
Ardından sivri biber, sarımsak ekleyin ve hafifçe kavurun.
Domates salçası ve domates rendesini tencereye ekleyin.
Kokusu çıkana kadar kavurun.
Tencereye köfteleri ve patatesleri ilave edin.
4 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ekleyin.
Orta dereceli ateşte tenceredeki yemek kaynayana kadar pişirin.
Tencerenin kapağını kapatıp ocak ısısını en düşük konuma getirin.
Yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.