Tabii ki! İşte herkesin seveceği kokoslu kurabiye tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi (üzeri için)
Yapılışı:
1. Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şekeri bir araya getirerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Karışıma yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
3. Unu, kabartma tozunu, vanilya özütünü ve hindistan cevizini ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Üzerlerine hindistan cevizi serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika altın rengini alana kadar pişirin.
6. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin ve sonra servis yapabilirsiniz.
Püf noktaları:
-