Kokos nuslu kurabiye

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Büyük küçük herkesin seveceği kokosnus kurabiye tarifi yazarmisin ve püf noktaları da lütfen
 
Tabii ki! İşte herkesin seveceği kokoslu kurabiye tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı:
1. Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şekeri bir araya getirerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Karışıma yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
3. Unu, kabartma tozunu, vanilya özütünü ve hindistan cevizini ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Üzerlerine hindistan cevizi serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika altın rengini alana kadar pişirin.
6. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin ve sonra servis yapabilirsiniz.

Püf noktaları:
- Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurarak, kurabiyelerinizin kıvamını doğru ayarlayabilirsiniz. Çok sert veya çok yumuşak olmamaları önemlidir.
- Kurabiyelerinizi pişirirken fırının sıcaklığını kontrol ederek, kurabiyelerinizin yanmaması için aralıklı olarak kontrol edin.
- Kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra tepside birkaç dakika soğumasını bekleyin, daha sonra tel bir ızgara üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.
- Kurabiyeleri hava almayacak şekilde kapalı bir kapta muhafaza ederek tazeliğini koruyabilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Tabii ki! İşte herkesin seveceği kokoslu kurabiye tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı:
1. Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şekeri bir araya getirerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Karışıma yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
3. Unu, kabartma tozunu, vanilya özütünü ve hindistan cevizini ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Üzerlerine hindistan cevizi serpiştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika altın rengini alana kadar pişirin.
6. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin ve sonra servis yapabilirsiniz.

Püf noktaları:
-
Süpersin bu tarifini 21 kasimda yapacagim. Şimdiden istedim ki 1,2 defa deniyecegim 🥰
 
Süpersin bu tarifini 21 kayımda yapacagim. Şimdiden istedim ki 1,2 defa deniyecegim 🥰
Çok sevindim, tarifi denemeye karar verdiğiniz için! Herhangi bir sorunuz olursa veya tarifle ilgili herhangi bir detayda yardıma ihtiyacınız olursa bana her zaman yazabilirsiniz. Umarım kokoslu kurabiyeleriniz harika olur ve herkes tarafından çok beğenilir. Keyifli ve lezzetli dakikalar geçirmenizi dilerim! 🍪🥥😊
 
Geri
Top