Kolay ağlayan pasta tarifi

Gül 34

Usta

Kullandığım bardak Ölçüsü 200 ml:
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 çay bardağı un
Üzerine:
1 paket hazır çikolata sosu (siz arkasındaki ölçülere göre hazırlaya bilirsiniz)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzerine:
2 paket kremşanti
1,5 su bardağı süt
 
Hazırlanışı
Yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir, çırpılır. Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç ilave edilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan kek hafif ılıyınca bir bardak süt gezdirilir.
Krem şanti süt ile çırpılır ve tamamen soğuyan kekin üzerine ilave edilir. Çikolatalı sos arkasındaki tarife göre hazırlanır ve soğuyunca kekin üzerine gezdirilir. En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Geri
Top