~meLek~
GalataSaray'ım
Bu cok lezzetlı olan tatlıyı yufka acmayı beceren her hanım, tarif ettiğim şekilde yaparsa dillere destan bir tatlı olur...
Bu kravat tatlısı Sıvas yöresıne ait dıye duydum ama Konya'da da çok güzel bir sunumla yapılmakta
Kravat Tatlısı Malzemelerı
1 çay bardağı yoğurt
3yumurta
1 büyük su bardagı tereyağ
1 paket kabartma tozu
1su bardagı ılık su
Aldığı kadar un
Ve bolca cevız içi
(İç ne kadar bol ıse lezzet o kadar güzel olur)
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
şerbetı kaynatınız sogutunuz hazırda oda sıcaklıgında beklesın.
Kravat Tatlısının Yapılışı:
tereyağ hariç un yumurta su kabartma tozu ile düzgün güzelce yoğrulmuş bır hamur hazırlayınız 15 dakıka dinlendirip yufkanızı acmaya başlayınız. Zar gıbı acılana dek yufkanızı acınız ve bolca eritilmiş tereyağı
ile yufkanızı güzelce yağlayınız.
Ortasına ceviz içini koyup yufkanın iki yan başlarını ortada büzerek kavuşturunuz. Yani büzülmüş bır şekılde ortada şerıt oluşması gerekır vede 10 cmlık parcacıklar halinde kesiniz arasını yınede gözden gecırerek cevızı az gelen yerlere ılave ederek her ıkı ucu ortaya getırıp ve tekrar katlarsanız şekılde görüldüğü gıbı yada ''S'' şeklınde sıkmadan hamurun kat şeklını bozmadan arzu ettıgınız şekili vererek yağlanmış tepsıye döşeyiniz.
Ama şekıl özellıgı adından anlaşıldıgı üzere kravatın bogazda sıkıştırılmış şeklıne benzemesı gerekır düğümlenmiş halıne benzemesı gerekır ve tepsıyı 180 derece fırında kıpkırmızı kızarsın ve sogumaya bırakın cok az kızgın halı gıttıgınde
şırasını oda sıcaklıgında olan surubu dökünüz ben her yemekte 20 dakıka yıyecegımız kadarını fırında ısıtıp
sonra şırasını döküyorum yıyecegım kadar böyle daha lezzetlı vede yagı erımış oluyor
Afıyet olsun...