Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Kuş Böreği
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1104778" data-attributes="member: 41"><p><h3>Küçük kuş ruloları</h3><p>Kuş Böreği</p><h3>İçindekiler</h3><h3>[ATTACH=full]86896[/ATTACH]</h3><h3> 3 su bardağı çok amaçlı un/tam buğday unu</h3><h3> 1 çay kaşığı tuz</h3><h3> ½ su bardağı süt + ½ su bardağı su (gerekirse daha fazla, tam buğday unu kullanılıyorsa 2-4 yemek kaşığı daha fazla)</h3><h3> 2 çay kaşığı instant kuru maya</h3><h3> 4 yemek kaşığı rafine edilmemiş şeker</h3><h3> ¼ su bardağı sıvı yağ</h3><h3> 2 yemek kaşığı tereyağı (sıcak ruloları fırçalamak için)</h3><h3> Gözler için birkaç siyah kuru üzüm veya çikolata cipsi</h3><h3> Bir kürdan.</h3><h3><span style="color: rgb(41, 105, 176)">Talimatlar</span></h3><h3> Büyük bir kapta un ve tuzu çırpın. Kenarda tutun.</h3><h3> Süt ve suyu karıştırarak ılıyana kadar ısıtın. Şeker ekleyin ve çözünmesi için karıştırın. Maya ekleyin. Karıştırın ve örtün ve 10 dakika bekletin. Yağ ekleyin ve karıştırın.</h3><h3> Kuru malzemeleri ekleyin ve tüylü bir hamur oluşana kadar karıştırın. Sayaca aktarın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için yoğurun. Sadece hamur çok kuru geliyorsa daha fazla su ekleyin.</h3><h3> Yağlanmış bir kaseye aktarın. Yağ ile eşit şekilde kaplamak için bir kez çevirin. Üzerini örtün ve 1 saat veya neredeyse iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletin.</h3><h3> 1-2 dakika yumruklayın ve yoğurun. Hamuru 5-6 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük toplar kopartın. Her seferinde bir topu yaklaşık 6-8 inç uzunluğunda bir ip haline getirin.</h3><h3> Şimdi her ruloyu merkezden bir düğüme bağlayın. Düğümün bir serbest ucunu kaldırın ve kuşun kafasına şekil verin. Gagayı dışarı çekin. Kafayı ve gagayı şekillendirin. Düğümün diğer serbest ucu kuyruk olacaktır. İşaret parmağınızla düzleştirin ve tüy yapmak için çatalla bastırın. Ayrıca bıçakla kesip kuyruk tüylerine şekil verebilirsiniz.</h3><h3> Ruloları fırın tepsisine dizin. Üzerini örtün ve 30-45 dakika veya kabarana kadar ılık bir yerde bekletin.</h3><h3> Fırını önceden 180 derece C'ye ısıtın. 20-25 dakika veya rulolar güzel bir altın rengine dönene kadar pişirin.</h3><h3> Fırından soğutma rafına aktarın. Sıcak ruloları tereyağı ile fırçalayın.</h3><h3> Bir kürdan ile gözler için delikler açın. Deliğe bir choco-chip / siyah kuru üzüm bastırın.</h3></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1104778, member: 41"] [HEADING=2]Küçük kuş ruloları[/HEADING] Kuş Böreği [HEADING=2]İçindekiler[/HEADING] [HEADING=2][ATTACH type="full"]86896[/ATTACH][/HEADING] [HEADING=2] 3 su bardağı çok amaçlı un/tam buğday unu[/HEADING] [HEADING=2] 1 çay kaşığı tuz[/HEADING] [HEADING=2] ½ su bardağı süt + ½ su bardağı su (gerekirse daha fazla, tam buğday unu kullanılıyorsa 2-4 yemek kaşığı daha fazla)[/HEADING] [HEADING=2] 2 çay kaşığı instant kuru maya[/HEADING] [HEADING=2] 4 yemek kaşığı rafine edilmemiş şeker[/HEADING] [HEADING=2] ¼ su bardağı sıvı yağ[/HEADING] [HEADING=2] 2 yemek kaşığı tereyağı (sıcak ruloları fırçalamak için)[/HEADING] [HEADING=2] Gözler için birkaç siyah kuru üzüm veya çikolata cipsi[/HEADING] [HEADING=2] Bir kürdan.[/HEADING] [HEADING=2][COLOR=rgb(41, 105, 176)]Talimatlar[/COLOR][/HEADING] [HEADING=2] Büyük bir kapta un ve tuzu çırpın. Kenarda tutun.[/HEADING] [HEADING=2] Süt ve suyu karıştırarak ılıyana kadar ısıtın. Şeker ekleyin ve çözünmesi için karıştırın. Maya ekleyin. Karıştırın ve örtün ve 10 dakika bekletin. Yağ ekleyin ve karıştırın.[/HEADING] [HEADING=2] Kuru malzemeleri ekleyin ve tüylü bir hamur oluşana kadar karıştırın. Sayaca aktarın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için yoğurun. Sadece hamur çok kuru geliyorsa daha fazla su ekleyin.[/HEADING] [HEADING=2] Yağlanmış bir kaseye aktarın. Yağ ile eşit şekilde kaplamak için bir kez çevirin. Üzerini örtün ve 1 saat veya neredeyse iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletin.[/HEADING] [HEADING=2] 1-2 dakika yumruklayın ve yoğurun. Hamuru 5-6 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük toplar kopartın. Her seferinde bir topu yaklaşık 6-8 inç uzunluğunda bir ip haline getirin.[/HEADING] [HEADING=2] Şimdi her ruloyu merkezden bir düğüme bağlayın. Düğümün bir serbest ucunu kaldırın ve kuşun kafasına şekil verin. Gagayı dışarı çekin. Kafayı ve gagayı şekillendirin. Düğümün diğer serbest ucu kuyruk olacaktır. İşaret parmağınızla düzleştirin ve tüy yapmak için çatalla bastırın. Ayrıca bıçakla kesip kuyruk tüylerine şekil verebilirsiniz.[/HEADING] [HEADING=2] Ruloları fırın tepsisine dizin. Üzerini örtün ve 30-45 dakika veya kabarana kadar ılık bir yerde bekletin.[/HEADING] [HEADING=2] Fırını önceden 180 derece C'ye ısıtın. 20-25 dakika veya rulolar güzel bir altın rengine dönene kadar pişirin.[/HEADING] [HEADING=2] Fırından soğutma rafına aktarın. Sıcak ruloları tereyağı ile fırçalayın.[/HEADING] [HEADING=2] Bir kürdan ile gözler için delikler açın. Deliğe bir choco-chip / siyah kuru üzüm bastırın.[/HEADING] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Kuş Böreği
Top