Yufkalardan ” kuş yuvası” diye tabir ettiğim çanaklar yapılır ve çanakların içi dilediğimiz malzemeyle doldurulup pişirilir.
- Birinci yufka masaya serilir, yarısı sıvı yağ ile hafif yağlanır.
- Diğer yarı üzerine kapatılır ve yarım yufka dörde bölünür.
- Parçalar şöyle sarılır; geniş kısımdan başlanarak çok sıkı olmamak kaydıyla, sigara böreği gibi sarılır ancak en uçtaki 3 parmaklık kısım sarmadan bırakılır.
Rulonun iki ucu ıslatılarak, simit şekli verilip bir araya getirilir.
- Uçta kalan üçgen kısım da hafifçe ıslatılıp, çanak şeklini alan böreğin içine kapatılır.
- Yuvaların içi istenilen malzeme ile doldurulur. Ben, bir kısmını ıspanak ile, bir kısmını sosis ve domates ile, bir kısmını da peynir, biber ve domates ile doldurdum.
- Kenarlara yumurta sarısı sürülüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 – 40 dk arası pişirilir.
Not: 3 yufka ile 1 tepsi ve 12 adet oluyor. Siz ihtiyacınıza göre daha fazla yapabilirsiniz. Dilediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.