Kuş Yuvası Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
  1. Yufkalardan ” kuş yuvası” diye tabir ettiğim çanaklar yapılır ve çanakların içi dilediğimiz malzemeyle doldurulup pişirilir.​

  2. Birinci yufka masaya serilir, yarısı sıvı yağ ile hafif yağlanır.
  3. Diğer yarı üzerine kapatılır ve yarım yufka dörde bölünür.
  4. Parçalar şöyle sarılır; geniş kısımdan başlanarak çok sıkı olmamak kaydıyla, sigara böreği gibi sarılır ancak en uçtaki 3 parmaklık kısım sarmadan bırakılır.
  5. Rulonun iki ucu ıslatılarak, simit şekli verilip bir araya getirilir.​

  6. Uçta kalan üçgen kısım da hafifçe ıslatılıp, çanak şeklini alan böreğin içine kapatılır.
  7. Yuvaların içi istenilen malzeme ile doldurulur. Ben, bir kısmını ıspanak ile, bir kısmını sosis ve domates ile, bir kısmını da peynir, biber ve domates ile doldurdum.
  8. Kenarlara yumurta sarısı sürülüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 – 40 dk arası pişirilir.

Not: 3 yufka ile 1 tepsi ve 12 adet oluyor. Siz ihtiyacınıza göre daha fazla yapabilirsiniz. Dilediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.
 
Geri
Top