Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Kuş Yuvası Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1104971" data-attributes="member: 41"><p> <ol> <li data-xf-list-type="ol"> <h3>Yufkalardan ” kuş yuvası” diye tabir ettiğim çanaklar yapılır ve çanakların içi dilediğimiz malzemeyle doldurulup pişirilir.</h3> </li> <li data-xf-list-type="ol">Birinci yufka masaya serilir, yarısı sıvı yağ ile hafif yağlanır.</li> <li data-xf-list-type="ol">Diğer yarı üzerine kapatılır ve yarım yufka dörde bölünür.</li> <li data-xf-list-type="ol">Parçalar şöyle sarılır; geniş kısımdan başlanarak çok sıkı olmamak kaydıyla, sigara böreği gibi sarılır ancak en uçtaki 3 parmaklık kısım sarmadan bırakılır.</li> <li data-xf-list-type="ol"> <h4>Rulonun iki ucu ıslatılarak, simit şekli verilip bir araya getirilir.</h4> </li> <li data-xf-list-type="ol">Uçta kalan üçgen kısım da hafifçe ıslatılıp, çanak şeklini alan böreğin içine kapatılır.</li> <li data-xf-list-type="ol">Yuvaların içi istenilen malzeme ile doldurulur. Ben, bir kısmını ıspanak ile, bir kısmını sosis ve domates ile, bir kısmını da peynir, biber ve domates ile doldurdum.</li> <li data-xf-list-type="ol">Kenarlara yumurta sarısı sürülüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 – 40 dk arası pişirilir.</li> </ol><p></p><p>Not: 3 yufka ile 1 tepsi ve 12 adet oluyor. Siz ihtiyacınıza göre daha fazla yapabilirsiniz. Dilediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1104971, member: 41"] [LIST=1] [*][HEADING=2]Yufkalardan ” kuş yuvası” diye tabir ettiğim çanaklar yapılır ve çanakların içi dilediğimiz malzemeyle doldurulup pişirilir.[/HEADING] [*]Birinci yufka masaya serilir, yarısı sıvı yağ ile hafif yağlanır. [*]Diğer yarı üzerine kapatılır ve yarım yufka dörde bölünür. [*]Parçalar şöyle sarılır; geniş kısımdan başlanarak çok sıkı olmamak kaydıyla, sigara böreği gibi sarılır ancak en uçtaki 3 parmaklık kısım sarmadan bırakılır. [*][HEADING=3]Rulonun iki ucu ıslatılarak, simit şekli verilip bir araya getirilir.[/HEADING] [*]Uçta kalan üçgen kısım da hafifçe ıslatılıp, çanak şeklini alan böreğin içine kapatılır. [*]Yuvaların içi istenilen malzeme ile doldurulur. Ben, bir kısmını ıspanak ile, bir kısmını sosis ve domates ile, bir kısmını da peynir, biber ve domates ile doldurdum. [*]Kenarlara yumurta sarısı sürülüp, 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 – 40 dk arası pişirilir. [/LIST] Not: 3 yufka ile 1 tepsi ve 12 adet oluyor. Siz ihtiyacınıza göre daha fazla yapabilirsiniz. Dilediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Kuş Yuvası Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Top