• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Kuşkonmazın Sunumu ve Yeme Biçimi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
KUŞKONMAZIN SUNUMU VE YEME BİÇİMİ

Sebze olarak et yemekleri yanında verilir. Eğer diğer sebzelerle birlikte veriliyorsa çatalla uç kısımları sapından ayrılarak yenir. Özel olarak kuşkonmaz yemeği veriliyorsa bir demet halinde 4-5 adet olarak servis edilir. Sapları dışarı gelmek üzere tabağın sağ kenarına konur. Sos olarak mayonez veya zeytinyağlı limon veya zeytinyağlı sirke ile verilir. Kuşkonmaz elin ilk üç parmağı ile sapından tutularak uç kısmı sosa batırılarak birer birer yenebilir. Yine sapları tabağın kenarına konur. Elle tutulan kuşkonmaz tabağın sol tarafına konan finger bol (parmak yıkama) kabında sadece parmak uçları ıslatılarak peçete ile kurulanır. Bazı yemek davetlerinde kuşkonmaz için çatal konmaktadır kuşkonmazın sert bölümünün başladığı noktadan çatalla bastırarak kesip uç kısmı çatalla sosa batırılarak yenir. Konserve veya sert olmayan kuşkonmazlar elle tutulduğu takdirde yumuşak olğundan suları parmaklardan akabilir. Bazı ziyafetlerde kuşkonmaz yemeği için sapları ucundan ayrılarak servis edilir. Böyle hallerde dikkatli olmak gerekir.
 
Geri
Top