Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu

Papatya

V.I.P
V.I.P


kuskonmazli-bugdayli-kuzu-3670628_8926_300.webp

Malzemeler:


Yarım su bardağı aşurelik buğday
500 gram kuşbaşı kuzu eti
8 adet taze kuşkonmaz
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 4 Kişilik

Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün.
Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın.
Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın.

1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin.
Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın.

Afiyet olsun.


 
Geri
Top