Kuzu Tandır Tarifi, Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

Papatya

V.I.P
V.I.P

Kuzu Tandır Tarifi, Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

Türk Halkının en sevdiği yemeklerden biri Kuzu Tandır en güzel nasıl yapılır bir bakalım.


2Eygbv.webp


Çok lezzetli görünüyor değil mi?

Kuzu Tandır Malzemeleri

1 adet kuzu kol – kemiksiz
2 yemek kaşığı tereyağı
10-15 adet arpacık soğanı
3-4 diş sarımsak
2 dal biberiye
3 dal kekik
Yeterince su
Tuz

Tane karabiber
Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Kuzu kolun üzerine çizikler atın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovalayın.

Büyük bir tavayı ocakta ısıtın ve eti yerleştirip mühürleyin. Diğer tarafını mühürlerken arpacık soğanları, sarımsak, biberiye, kekik ve tereyağı ilave edip bir süre pişirin.

Ardından tavadaki her şeyi dikkatlice fırın poşetine yerleştirin. Fırın poşetinin ağzını iyice kapatıp, üzerine birkaç delik açtıktan sonra bir fırın kabına yerleştirin ve bir parça su koyun.

180 derecede 1,5 saat pişirin. Dilerseniz etiniz piştikten sonra poşetten çıkartıp, fırın kabının içinde 15 dakika daha üzeri açık şekilde pişirebilirsiniz.


Arda'nın Mutfağı'ndan alınmıştır.

 
Geri
Top