KAPUSKASI İÇİN ;
1 orta boy lahana
3 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Antep domates salçası 1 yemek kaşığı Antep biber salçası
1 su bardağı yemeklik bulgur
Sıvıyağ Tuz.
HAMURU İÇİN ; 6 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı sirke Ilık su Tuz. sıvıyağ(bezenin araları için )
YAPILIŞI ;
İlk kapuskamızı yapıyoruz. Tenceremize sıvı yağı koyup ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Salçaları ekliyoruz karıştırdıktan sonra ince ince doğradığımız lahanaları ekleyip Bir su bardağı kadar su koyup pişiriyoruz. Tamamen pişen yemeğimizin içerisine bulgurumuzu ekleyip su ekledikten sonra bulgur pişinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kapuskamız hazır.
Bir kabın içerisine un, zeytinyağ, sirke, tuz koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek orta kıvamda bir hamur elde ediyoruz. 6 bezeye bölüyoruz.Hamurumuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra Bütün bezeleri aynı boyutta açıyoruz açtığımız bezelerin üzerine bolca sıvı yağı döküp yaydırıyoruz. Açtığımız ve bolca yağladığımız bezeleri hepsini üstüste koyup tepsinin boyutuna göre elimizle açtırıyoruz. Ve hamurun üzerine ilk yaptığımız ve soğuttuğumuz kapuskayı döküp yaydırıyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pidemiz hazır. Afiyet olsun...
1 orta boy lahana
3 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Antep domates salçası 1 yemek kaşığı Antep biber salçası
1 su bardağı yemeklik bulgur
Sıvıyağ Tuz.
HAMURU İÇİN ; 6 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı sirke Ilık su Tuz. sıvıyağ(bezenin araları için )
YAPILIŞI ;
İlk kapuskamızı yapıyoruz. Tenceremize sıvı yağı koyup ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Salçaları ekliyoruz karıştırdıktan sonra ince ince doğradığımız lahanaları ekleyip Bir su bardağı kadar su koyup pişiriyoruz. Tamamen pişen yemeğimizin içerisine bulgurumuzu ekleyip su ekledikten sonra bulgur pişinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kapuskamız hazır.
Bir kabın içerisine un, zeytinyağ, sirke, tuz koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek orta kıvamda bir hamur elde ediyoruz. 6 bezeye bölüyoruz.Hamurumuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra Bütün bezeleri aynı boyutta açıyoruz açtığımız bezelerin üzerine bolca sıvı yağı döküp yaydırıyoruz. Açtığımız ve bolca yağladığımız bezeleri hepsini üstüste koyup tepsinin boyutuna göre elimizle açtırıyoruz. Ve hamurun üzerine ilk yaptığımız ve soğuttuğumuz kapuskayı döküp yaydırıyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pidemiz hazır. Afiyet olsun...