Lazer Epilasyon Hakkında Her Şey

Papatya

V.I.P
V.I.P
Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin köklerini zayıflatmak için cildin alt tabakalarına farklı dalga boylarında lazer ışık gönderilmesidir.
Tüylerin kökleri işlevini bir seferde kaybetmez. Bu sebeple işlemin tekrarlanması gerekir. İşlemin kaç kez tekrar edeceği tüylerinizin yapısına göre ve uyugun aralıklarla belirlenir.

Son yıllarda istenmeyen tüylerden kurtulmak için en sık kullanılan yöntemle ilgili en çok sorulan sorulardan biri de şudur: "Lazer epilasyonun zararları nelerdir?" Yıllara yayılacak biçimde ve her ay yaptırmıyorsanız, araştırmalar 4-5 seans lazer epilasyonun sağlığa bir zararı olmadığını gösteriyor. Ancak cildinizin durumu, işlemin nasıl uygulandığı ve sonrasında cildinize yaptığınız bakım önemli.

  • Öncelikle cildinizde sivilce, uçuk veya egzama gibi bir deri hastalığı olmamalı.
  • Ayrıca güneş ışınlarına alerjiniz varsa, güneşte ya da solaryumda cildiniz yanıp tahriş olduysa kesinlikle lazer epilasyon yaptırmamalısınız.
  • Bu tip durumlarda lazer epilasyonun zararları şunlardır : Cildinizde kronik kaşıntı ve yanma meydana gelir, şişmeler olur ve buna bağlı olarak sivilceler oluşur, yaralar açılır, yara izleriniz kalıcı hale gelir.
Bunların dışında yanlış uygulamaya bağlı olarak cildinizde lekeler oluşabilir.
Bu noktada cildinizin rengi, tüylerinizin rengi, tüylerinizin sertlik derecesi ve bunlara göre epilasyon yapılması önem kazanıyor.

Eğer tüyleriniz çok açık renkliyse lazer ışınları tüylerinizi algılamakta zorlanır. Eğer tüyleriniz çok koyu renkte ve sert ise lazer ışınları köklerine etki etmekte yine zorlanır. Her iki durumda da lazer epilasyon uygulayan kişinin lazer ışınların dalga boyunu ve frekansını, süresini arttırmaması gerekir. Aksi halde lazer epilasyonun zararları artar. Cildiniz tahriş olmakla kalmaz, kalıcı lekeler oluşabilir.

Her uygulamadan sonra işlem gören bölgenin 3 hafta kadar güneş görmemesine dikkat etmelisiniz. Ultraviyole A ve ultraviyole B ışınlarına karşı cildinizi koruyan kremler, yağlar kullanabilirsiniz. Ancak bu krem ve yağların kurtulmaya çalıştığınız tüylerin köklerini besleyebileceğini unutmayın. Bu durumda lazer epilasyonun zararları, tüylerinizin yeniden çıkması ve bu işlem için ayrdığınız paranın boşuna gitmesidir.

Epilasyonda dikkat edilmesi gereken noktalar

Lazer epilasyon konunun uzmanları tarafından yapıldığında son derece güvenli ve etkili bir yöntem. Paranızı ve vaktinizi boşa harcamamak için epilasyon yaptırmadan önce Bioritm Güzellik Merkezi’nin şu uyarılarına bir göz atmanızda fayda var.

Epilasyon uygulamasından en az 1 ay öncesine kadar ve uygulama süresince tüyleri kökünden almaya yönelik ağda veya epilatör gibi işlemler uygulanmamalı.

Tedavi öncesi tüy rengini açıcı ürünler kullanılmamalı.

Tekrarlayan deri enfeksiyonu olan hastalarda uygulama öncesi tedavi yapılmalı. Düzenli ilaç kullanan kişilerde yan etkiler mutlaka sorgulanmalı.

Uygulama bölgesi temiz olmalı. Vücutta veya yüzdeki tüm kozmetik ürünleri ve makyaj temizlenmiş

Epilasyon öncesinde test atışı yapılmalı. 24 ile 48 saat arasında vücudun reaksiyonu gözlemlenmeli ve kişinin epilasyon yaptırıp yaptıramayacağı buna göre belirlenmeli.

Lazer epilasyon uygulaması sonrası hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve kıl etrafında hafif bir şişlik oluşabilir. Bu reaksiyon 1-2 gün içinde geçmezse bir uzmana danışılmalı.

Özellikle radyofrekanslı diod lazer veya radyofrekanslı IPL cihazlarıyla yapılan epilasyon seansları sırasında aynı gün olmamak şartıyla hassasiyet oluşmadıysa ertesi gün, hassasiyet varsa 1 hafta sonra güneşlenilebilir. Lazer epilasyon seansları boyunca güneşlenirken yüksek koruma faktörlü iyi bir ürün kullanılması tavsiye edilir.

Lazer epilasyonun faydaları nelerdir?

Ota Güzellik Merkezi’nden Dr. Tülay Türksoy Akvardar lazer epilasyonun yararları konusunda bilgilerini paylaşıyor.

Lazer epilasyon yaptıran kişilerin çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlanıyor.

Bacak ve sırt gibi vücudunuzun geniş alanlarında uygulama olanağı sağlıyor.

Az ağrılı yapılan bir yöntem ve lazer epilasyon uygulanan kişilerin çoğu
tedaviye rahatlıkla uyum sağlar.

Tekrar çıkma olsa bile oluşacak tüyler açık renkli ve zayıf olur.

Hızlı uygulanan bir yöntem; 4-5 saatte vücudunuzdaki bütün tüyler temizlenebilir. Kanserojen olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmaz. Ayrıca batık kılların ve kıl dönmelerinin en önemli tedavi yöntemi.

Yazı: Dr. Tülay Türksoy

Lazer epilasyon türleri nelerdir?

Alexandrite lazer: Açık renk cilt ve siyah tüylerde çok etkili bir lazer türü. Genellikle toplumuzdaki birçok kişi çoğunluğu açık renk tenli ve siyah kıl yapısına sahip. Alexandrite lazer kıl köküne ulaşarak kalıcı ve etkili sonuç alınmasını amaçlar. Dinamik soğutma sistemi sayesinde acı hissi yok denecek kadar az. Cihaz cildinizle temas etmediği için hijyenik bir sorun yaşamazsınız.

Nd-yag lazer: Her cilt rengine uygulanabilen bir lazer türü. Ayrıca açık renk, ince tüylerde de etkili. En koyu cilt tipine, hatta bronz tene bile uygulanabilir. Bu nedenle yazın uygulanmasında bir sakınca yok. Nd-yag, kıl köküne ulaşarak kalıcı ve etkili sonuç alınmasını amaçlar. Derinize lazer enerjisi gönderirken en dış tabakayı koruyan özel soğutucu ünitesi mevcut. Bu lazer türünde de ciltle temas olmadığı için hijyen sorunu yaşamazsınız.

Işık bazlı sistemler (IPL, Mavi Işık, Fotoepilasyon gibi): Bunlar gerçek lazer epilasyon değil, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleri. Bu yöntemler derideki köklere ulaşıp kıl kökünü tahrip gücüne sahip değil. Sadece bir modern ağda yöntemi olarak kabul edilir ve geçici etki gösterirler. Uygulama sırasında cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir. Vücut kıllarından kalıcı olarak bu yöntemler ile kurtulamayabilirsiniz.

Hangi lazer tipi daha etkili?

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, lazer epilasyon teknolojisinin birkaç farklı dalga boyu ile uygulandığını ve isimlendirildiğini belirterek, bunların; Alexandrite lazer, Diode lazer, Nd-yag lazer ve IPL lazer olduğunu ifade etti.

Teknoloji bulunduğundan beri hangi lazer tipinin daha iyi olduğuna dair tartışmaların devam ettiğini vurgulayan Dr. Gizem Toktaş Geylani, “Bu konu ile ilgili cevap vermek çok kolay değildir. Her sistemin zayıf bir yanı ve üstün olduğu bir taraf bulunmakla birlikte genel olarak birbirlerine yakın etkinlik göstermektedirler. Ayrıca, herhangi birine çok iyi gelen bir sistem bir başkası için hayal kırıklığı yaratabilmektedir” dedi.

Dr. Geylani, hakim olan görüşün, hangi sistem kullanılırsa kullanılsın “Long Pulse” denilen özelliğe sahip olan Alexandrite, Diode ve Nd-yag cihazlarının belirgin üstünlüğü şeklinde olduğunu ifade etti.

Diode lazerin geleceğin lazer epilasyon sistemi olarak kabul gördüğünü anlatan Dr. Geylani, “Ancak ağrılı olması ve yeterince soğutma olmayan modellerde kolay yanık yapabilmesi dezavantajıdır. Ancak yeni geliştirilen buz lazer gibi sistemlerde bu dezavantajlar ortadan kalkmıştır. Özellikle yüz bölgesi ve kollarda, erkek sırtı gibi kılların daha derinde yerleşim gösterdiği yerlerde etkisi mükemmeldir” diye konuştu.

Nd Yag lazerin ise; zencilere bile lazer epilasyon imkanı sağlaması nedeniyle özellikle koyu tenlilerin güvenle tercih edebileceği bir sistem olduğunun altını çizen Dr. Gizem Toktaş Geylani, etkinliği diğer sistemlere göre daha düşük olmakla birlikte, güvenliği ön planda tutan esmer kişiler için alternatifsiz bir sistem olduğunu vurguladı.

“Alexandrite lazer kendini ispatlamış bir sistem”

Alexandrite lazerin güvenle tercih edilebilecek, kendini ispatlamış bir sistem olduğuna işaret eden Geylani, “Hasta uyumu ve konforu mükemmeldir. Buğday ve daha koyu tenlerde etkisi daha az olabilir. Ancak yeni sistem soğutma olan lazerlerde yanık yapmadan daha etkili dozlara çıkılabilir” ifadelerini kullandı.

Dr. Gizem Toktaş Geylani, lazer epilasyonda çok açık renkler haricindeki diğer kılların uygun lazer seçildikten sonra iyi sonuç vereceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Burada önemli olan kıl kökündeki pigmentlerdir. Bu yüzden siyah veya kahverengi tüyler tedaviye en iyi yanıt veren gruptur. Beyaz ve gri tüyler tedaviye yanıt vermez. En doğrusu; kıl ve cilt tipine göre cihaz seçimini yapmak ve gerektiğinde değişiklik yapabilmektir.”

Yazı: Dr. Gizem Toktaş Geylani​
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Lazer epilasyon herkese yapılmaz
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmayı sağlarken, işlemin dikkatlice yapılması ve herkese uygulanmaması gerekiyor.
Ülkemizde en sık uygulanan kozmetik prosedürlerinin başında gelen lazer epilasyon uygulaması için Estetik International Sağlık Grubu Lazer Epilasyon Birimi bazı açıklamalarda bulundu: “Lazer epilasyon gönderdiği konsantre lazer ışıklarını, kıl köklerinin pigmenti tarafından emilip, kıl foliküllerinin yıpratılması prensibine dayanarak çalışan bir sistemdir. Günümüzde çeşitli lazer cihazları geliştirilerek, kıl ve cilt tipine uygun bir şekilde kullanımı ve bireylerin istenmeyen tüyler sorununa kalıcı çözümler üretilmesi amaçlanmıştır. Fakat burada önemli olan, kime lazer epilasyonun yapılmaması ve kime, hangi cihazın kullanılması gerektiğidir.”
Bu tarz durumlarda lazer epilasyon yapılmaz
Uzmanlar, vücudunun herhangi bir bölgesindeki tüylerden kurtulmak isteyen kadın erkek fark etmeden, erişkin herkesin lazer epilasyonu yaptırabileceğini söyledi ve ekledi: “Kliniklerimizde özellikle dikkat ettiğimiz ve uygulama yapmadan evvel sorguladığımız hususlar şu şeklide. Söz gelimi eğer ilerlemiş bir şeker hastalığınız ve kalbinizde pil varsa, lazer epilasyon yapılacak bölgede akne, sivilce, yanık veya güneş yanığı, tahriş gibi cilt sorunları bulunuyorsa, ateşli bir rahatsızlık geçiriliyorsa, özellikle yüz bölgesinde herhangi bir cilt hastalığı varsa, lazer epilasyon yapmıyoruz”.
Merkezde mutlaka farklı cihaz alternatiflerinin olmasına dikkat edin
"Lazer epilasyonun ilk keşfedildiği zamanlarda, beyaz cilt rengi, koyu kıllar üzerinde etkili sonuçlar verdiği gözlemlenirken, bugün gelişmiş cihazlar hemen hemen tüm cilt ve kıl tipleri varyasyonlarına uygun hale getirilmiştir.
Farklı lazer epilasyonları ışık kaynaklarının cinsi ve atım sayısına göre değişkenlik gösterirler.
Bu sebeple lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiyseniz, gideceğiniz merkezde mutlaka farklı cihaz alternatiflerinin olmasına, kişiye özel ve kişinin bedeni üzerindeki farklı tüy tiplerine özel cihazlar kullanabilecek kapasitede olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz" diyen sağlık grubu uzmanları, bünyelerinde lazer epilasyon uygulamalarına bireysel, kişiye özel çözümler getirdiklerinin altını çizdiler.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Lazer Epilasyon Tüyleri Tamamen Yok Eder mi?​

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı, en etkili ve en güvenli yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamasının öncesinde hastanın kıl yapısı ve yoğunluğu incelenerek en doğru cihaza karar verilir. İşlem esnasında kişinin kıl tipine ve uygulanan bölgeye bağlı olarak uygun ışın enerjisi verilerek istenmeyen tüyler vücuttan uzaklaştırılır.
Uzman kişiler tarafından ve uygun cihaz kullanılarak yapılan lazer epilasyon uygulamasının sonrasında kullanılan cihaza göre mevcut tüylerin bir kısmı hemen dökülürken, geri kalanlar ise 1-3 hafta aralığında kendiliğinden düşerler, farklı cihazlarda tüylerin tamamı 2 hafta içinde dökülür.
Lazer epilasyon uygulamaları FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığı takdirde, başarı oranları oldukça yüksek olan ve yüz güldürücü sonuçlar sağlayan uygulamalardır. İlk 2 seansta belirgin bir azalma görülmeyebilir; ancak 3. ve 4. seanslarla beraber kişi tüylerdeki belirgin azalmayı fark eder. Uzman kişinin belirleyeceği aralıklarla düzenli bir şekilde yapılan lazer epilasyon işlemlerinin sonrasında istenmeyen tüylerde %80-90 oranında bir azalma sağlanır. Bu sürecin sonunda bazı kişilerde kontrol seansları yapılabilir. Bu sayede kişinin herhangi bir ağda vb. İşlemler yapmasına gerek kalmadan, seyrek ve zayıflayarak çıkan geri kalan ince tüylerden de kurtulması sağlanır. Az sayıda kalan ince tüyler için 6 ay veya 12 ayda bir yapılan lazer uygulaması yeterli olmaktadır.
Kişinin herhangi bir hormon rahatsızlığı yoksa lazer epilasyon sayesinde vücuttan uzaklaştırılan kıllar yeniden çıkmazlar. Ancak hormonlarda bir rahatsızlığın başlaması halinde kişinin yeniden kıllanması mümkündür.
Günümüzde en sık kullanılan, etkili ve kalıcı sonuçlara sahip lazer cihazlarından biri Buz Lazerdir. İşlem boyunca kişinin herhangi bir ağrı ya da acı duymaması ve bitmiş kıllarda artış görülmemesi nedeniyle fazlasıyla tercih edilmektedir.
Lazer epilasyon uygulamaları işin uzmanı tarafından yapılmazsa veya FDA onaylı cihazlar yerine merdiven altı olarak tabir edilen ve hiçbir güvenirliği olmayan cihazlarla yapılırsa işlemden istenen sonuç alınamayacağı gibi kişinin vücudunda yanık ve kalıcı lekelere de sebep olabilmektedir. Bu nedenle diğer tüm estetik ve kozmetik uygulamalarda olduğu gibi lazer epilasyon uygulamalarında da kişilerin iyice araştırarak hijyenik ve güvenilir bir yer bulması, kendisini işin ehli olan kişilere emanet etmesi oldukça önemlidir.
İçindekiler [Göster]

Lazer epilasyonda tüyler ne zaman dökülür?​

Lazer epilasyon uygulamaları sayesinde hormonal herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler istenmeyen tüylerinden neredeyse tamamen kurtulmaktadırlar. Lazer ışınları ile kıl köklerinde bulunan foliküller zarar görür ve bir daha kıl üretmemeleri sağlanır. Lazer epilasyon işlemi esnasında yalnızca istenmeyen kıl köklerine müdahalede bulunulduğu için, uzman kişiler tarafından ve FDA onaylı cihazlarla yapıldığı takdirde başka herhangi bir yan etkisinin bulunması veya diğer organlara zarar verilmesi gibi bir ihtimal söz konusu değildir.
Lazer epilasyon uygulamasının öncesinde kısaltılan tüyler uygulamanın ardından zaman içerisinde dökülürler. Seans sonrasında ağda veya diğer kökten kıl alma yöntemlerinde olduğu gibi pürüzsüz bir şekilde eve dönmek gibi bir durum yoktur. Bir daha çıkmamak üzere kökleri tahrip edilen kılların dökülme zamanı genetik faktörlere, yaşa, kıl köküne, kıl kalınlığına, cilt ve kılların rengine göre farklılık göstermektedir. Kılların tamamen dökülmesi için gereken toplam süre yaklaşık olarak 10-15 gün kadardır. Tüyler bu süre boyunca yavaş yavaş kendiliğinden dökülürler. Bu nedenle seansın hemen bitiminde pürüzsüz bir görünüm bekleyen kişilerin yaşadığı ve işlemin işe yaramadığına dair korkuları yersizdir.

Lazer epilasyon yapıldıktan sonra çıkan tüyler nasıl alınır?​

Lazer epilasyon seans aralarında çıkan kıllar ağda veya cımbız gibi kılları kökünden alan yöntemler yerine jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmaktadır. Bu dönemde kılları kökünden alan yöntemlerin tercih edilmeme sebebi, bu yöntemler esnasında yalnızca kıl değil, kıl kökü de beraberinde alınır. Bu sebeple bir sonra lazer epilasyon seansında lazer ışınları yok edilmesi istenen kıl köklerini hedefleyip tahrip edemez. Sonuç olarak da lazer epilasyon uygulamasının etkinliği azalmış olur. Jilet ve tüy dökücü kremler ise kılların yalnızca cilt yüzeyinde kalan kısımlarının geçici olarak uzaklaştırılmasına imkân tanıyarak kıl köklerine herhangi bir müdahalede bulunmazlar.

Lazer epilasyon kaç seansta biter?​

Lazer epilasyon uygulamasının öncesinde, kişinin kıl yapısı ile cilt ve kıl rengi uygulamayı yapacak olan uzman kişi tarafından incelenerek en uygun cihaz ve tahmini seans süresine ait bilgiler paylaşılır. Genellikle lazer epilasyon için uygun ve hormonal açıdan herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan adayların 6-8 seans aralığında istenmeyen tüylerinden büyük ölçüde kurtulması beklenir. İstenen sonuca ulaşılmasını sağlayacak olan seans sayıları birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir.
Bu faktörler;
  • Yaş ve cinsiyet
  • Cilt rengi
  • Kıl rengi
  • Kıl kalınlığı
  • Kıl döngüsü
  • Hormonal durumlar
  • Uygulanacak olan bölge ve doğru cihaz seçimi
  • Seanslara zamanında gelme
  • Seans aralıklarında kılların doğru yöntemle alınıp alınmadığıdır.
Lazer epilasyon uygulamalarında istenilen sonuca ulaşılmasındaki en önemli faktörlerden biri de kıl döngüsüdür. Lazer ışınları kıllara en büyük orandaki etkiyi anagen fazda yapar ve tüm vücut kıllarının yalnızca %10-20 kadarı anagen fazdadır. Lazer epilasyon uygulamalarında tek seansın kalıcı çözüm sunamamasının nedeni de budur. Farklı seanslar yapılarak, her seansta yeni atışlar ile anagen fazdaki kıl kökleri tahrip edilir. Alt bacak, koltuk altı ve genital bölge lazer uygulamalarında 4-8 seans yeterli olurken, sırt, kol ve yüz bölgelerinde ise 6-8 seans aralığında ve hatta bazen daha fazla sayıda seans yapılması gerekmektedir.

İlk seansta ne kadar dökülme olur?​

Lazer epilasyon sonrasındaki dökülme miktarı da yine seans sayıları gibi kişiye göre farklılık göstermektedir. Uygulama yapılacak olan bölgedeki kılların yoğunluğu ve kalınlığına bağlı olarak bazı kişilerde ilk seans sonunda önemli miktarda dökülme gerçekleşirken bazı kişiler de ise 3. ve 4. seans sonrasında önemli dökülme miktarı sağlanmaktadır. Genel durumdan bahsedecek olursak; lazer epilasyon uygulamasının ilk seansının üzerinden 1-3 hafta arasında bir süre geçmesiyle beraber dökülme gerçekleşir. Bu dökülmelerin hepsinin aynı anda olması yerine, zaman içerisinde kıllar kendiliğinden dökülürler.

8 seans lazer kaç ay sürer?​

Lazer epilasyon seans aralıkları tamamen kişinin durumuna ve uygulanacak bölgeye özel olarak belirlenir. Örneğin, yüz tüylerinde seanslar genellikle 4 hafta aralıklarla yapılırken vücut bölgesinde ise 6-8 hafta aralıklarla seanslar yapılmaktadır. Bu durumda 8 seans lazer kaç ay sürer sorusunun cevabını verebilmek için öncelikle hangi bölgedeki tüylere yapılan lazer uygulamasından bahsedildiği önemlidir. Örneğin yüz bölgesi için 8 seans lazer epilasyon uygulaması yaklaşık olarak 8 ay kadar sürerken, vücut bölgesine yapılan 8 seanslık lazer epilasyon uygulaması 48-56 hafta arasında değişkenlik göstermektedir.

Lazerden sonra kıllar çoğalır mı?​

Lazer uygulamaları esnasında kıl kökleri tahrip edildiğinden dolayı tekrar kıl çıkmaz veya kıllarda çoğalma olmaz. Ancak bazı hormonal rahatsızlıklarda vücuttaki kıl üretiminde artış yaşanabilmektedir. Dolayısıyla kişi lazer epilasyon yaptırmış olsa dahi böyle bir durumda kıllarda çoğalma sorunu yaşayacaktır. Bunun dışında, lazer epilasyon seans aralıklarında kıl köklerine müdahale eden ağda ve cımbız gibi kıl alma yöntemleri yerine jilet ve tüy dökücü krem gibi yüzeysel çözüm sunan yöntemler kullanılmaktadır. Bazı hastalar bu süreçte ince tüylerin kalınlaşmasıyla beraber kıl miktarında artış olduğu yönünde yanlış bir algıya kapılabilmektedirler. Lazer epilasyon uygulamalarını düzenli seans aralıklarıyla yaptıran ve ara süreçte uygun yöntemle vücudunu mevcut kıllardan arındıran hastalar belirlenen seans sürelerinin sonunda yaklaşık olarak %80-90 oranında kalıcı bir sonuç elde etmiş olurlar. Geri kalan az miktardaki kıllar ise incelmiş ve zayıflamış kıllar olmakla beraber 6 ay veya yılda bir kere yaptırılacak olan lazer epilasyon uygulamaları sayesinde konforlu bir şekilde pürüzsüzlüğün tadını çıkarmaya devam edebilmektedirler.

Lazer epilasyon yarım kalırsa ne olur?​

Lazer epilasyon uygulamasının sonuçlarının kalıcı ve tatmin edici olabilmesi için uzman kişi tarafından belirlenen seans aralıklarına uymak oldukça önemlidir. Öncesinde yaptırılan lazer uygulamalarıyla kılların büyük bir bölümünde azalma sağlandıysa, seanslara verilen ara geri kalan kıllarda olumsuz bir duruma neden olmaz. Ancak önceki uygulamalarda kıl kökleri kısmen tahrip edildiyse, tam olarak tahrip edilmemiş olan bu kıllar ara verilen süre zarfında tekrar toparlanıp güçlenebilirler.
 
Top