• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

LKS Faturalarda Seri/Lot Bilgileri

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Faturalarda Seri/Lot Bilgileri
Mal alım faturası, müstahsil makbuzunda Seri/Lot numaraları, Seri/Lot No ve Stok yeri Giriş Hareketleri penceresinde F9 (sağ fare düğmesi) menüsündeki Seri/Lot Numarası Seç seçeneği ile kaydedilir.
Seri numarası vererek yapılan takip işleminde satırda belirtilen giriş miktarının her biri için ayrı ayrı seri numarası verilir. Seri/Lot numaraları kullanıcı tarafından tanımlanabildiği gibi program tarafından da üretilebilir.
Kullanıcı tarafından tanımlanacak Seri numaraları F9 menüsünde yer alan Lot/Seri Numarası Seç penceresinde Ekle seçeneği ile kaydedilir. Kod ve açıklama alanlarına lot/seri numarası ve açıklaması kaydedilir. Lot/seri no üret seçeneği ile başlangıç numarası ve miktar belirtilerek seri numaraları program tarafından otomatik olarak üretilir.
Fiş satırındaki işleme aktarılacak seri ya da lot numaraları işaretlenerek belirlenir ve Aktar seçeneği ile fişteki malzemeye aktarılır.
İzleme yöntemi Lot olan malzemeler için miktar, Lot no penceresinde miktar kolonunda belirtilir. Bu yöntemde her malzeme giriş ve çıkış hareketine bir adet lot numarası verilir. Bu lot numarası fiş ve/veya faturada girişi ya da çıkışı yapılan tüm miktarlar için geçerlidir.
Toptan satış, perakende satış faturalarında Seri/Lot numaraları Giriş hareketleri ile ilişkilendirilerek verilir. Çıkış numaraları için Seri/Lot No Çıkışı penceresinde F9 (sağ fare düğmesi) menüsündeki Giriş Hareketleri seçeneği kullanılır. Seri giriş hareketleri penceresi açılır.
Listede satırdaki malzeme için verilen seri/lot numaraları Giriş fiş türü, giriş işlem tarihi, giriş fiş numarası, seri numarası, açıklaması ile listelenir. Çıkış işleminde kullanılacak seri/lot numarası ara tuşu ya da fare ile işaretlenir. Aktar seçeneği ile satırdaki çıkış hareketine aktarılır.
 
Geri
Top