• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

LKS Kasa Bilgileri

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kasa Bilgileri
Kasa kartına ait bilgiler Ekle seçeneği ile açılan pencereden kaydedilir. Kasa kartı iki ana bölümden oluşur. Kartın üst bölümünde yer alan alanlardan karta ait bilgiler kaydedilir. Kartın alt bölümünde ise işlemler sonu-cu oluşan toplamlar yer alır. Bu alanlara bilgi girilmez.
Kasa kartı üzerinde aşağıdaki bilgi alanları yer alır.
Kasa kodu: Kasanın ayırt edici kodudur. Kasa kodu alanı 16 karakter uzunluğunda, anahtar bir alandır. Kodlama yaparken sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Kod alanı bilgi girilmesi zorunlu bir alandır.
Adı: Kasa ya da açıklamasıdır. 50 karakter uzunluğundadır.
Açıklama: Açıklama için ayrılan alandır. 50 karakter uzunluğundadır.
Özel kod: Kasa kartlarını gruplamakta kullanılan 10 karakter uzunluğundaki kodlama alanıdır. Özel kod, ka-sa kartlarını kullanıcının kendi firmasına özel bazı kriterlere göre gruplaması için kullanılır.
Yetki kodu: Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Bu alan 10 karakter uzunluğundadır. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Detaylı yetki tanımlaması için öncelikle planlama yapmak gerekir. İlk adım olarak, hangi kullanıcıların veya kullanıcı gruplarının hangi kartlara ulaşabileceği ve işlem yapabileceği belirlenmelidir. Daha sonra, her yetki grubunun kullanabileceği kart gruplarına farklı yetki kodları verilmelidir. Yetki kodu alanında verilen bilgiye göre kart bazında şifreleme yapılarak karta yalnızca burada verilen yetki kodu ile programa giren kişilerin ulaşması ve işlem yapması sağlanır.
Statüsü: Tanımlı kasanın işlemlerde kullanılıp kullanılmayacağının belirtildiği alandır. Kullanımda ve kullanım dışı olmak üzere iki seçeneklidir. Kullanımda seçimi yapıldığında kasa tanımı aktif durumdadır ve işlemlerde kullanılır. Kullanım dışı seçiminde ise pasif durumdadır ve işlemlerde kullanılamaz.
Hesap kodu: Tanımlanan kasaya ait işlemlerin muhasebeleştirme yapıldığında izleneceği hesap kodudur. Muhasebe hesap kodu kart üzerinde belirlenerek fiş ve faturalara öndeğer olarak aktarılır. Muhasebeleştir-me işleminin yapılmasıyla, kasaya ait işlemler ve kesilen fişler doğrudan muhasebeye aktarılır ve ilgili mah-sup fişi program tarafından otomatik olarak oluşturulur.
Muhasebeleştirme program bölümünde, muhasebe bağlantı kodları menü seçeneği ile kasa kartları ile ilgili işlemlerin hangi muhasebe hesabı altında izleneceği belirlenmişse muhasebe kodu alanına öndeğer olarak aktarılır. Kasaya ait işlemlerin, muhasebe bağlantı kodlarında belirlenen hesaptan farklı bir hesap altında toplanması isteniyorsa öndeğer olarak verilen kod değiştirilir. İlgili muhasebe hesap kodları yazılır. Bu du-rumda kartta verilen muhasebe kodu işlemlere öndeğer olarak aktarılacaktır.
Masraf merkezi: Kasa kartına ait işlemlerin ilgili olduğu masraf merkezinin kodudur. Tanımlı masraf mer-kezleri listelenir ve seçim ya da yeni tanım yapılabilir.
Muhasebe bağlantı kodları kartlar üzerinden ya da muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile Muhasebe bölü-münden kaydedilir. Yapılacak seçimle kartlara öndeğer olarak aktarılır.
Muhasebe bölümünde, Ana Kayıtlar menüsünde yer alan Muhasebe bağlantı kodları seçeneğini ile, cari he-sap kartına ait muhasebe bağlantı kodları kaydedilir. Muhasebe bağlantı kodlarında yer alan öndeğer filtresi Evet ve Hayır olmak üzere iki seçeneklidir. Evet seçimi yapıldığında, verilen muhasebe kodu belirlenen kart-lara öndeğer olarak aktarılır.
Adres: Kasanın kullanıldığı İşyeri ya da merkezin adresidir
 
Geri
Top