• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

LKS Sabit Kıymet Satış İşlemleri

  • Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Sabit Kıymet Satış İşlemleri
Elde bulunan sabit kıymetin satılması durumunda satış işlemine ait bilgiler Fatura program bölümünde Satış Faturaları seçeneği ile kaydedilir. Fatura türü seçeneği ile fatura türü Perakende ya da toptan satış faturası olarak belirlenir.
Satılan sabit kıymete ilişkin bilgiler fatura satırlarında kaydedilir. Bunun için öncelikle satır tipi sabit kıymet olarak belirlenir. Daha sonra F9-sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Sabit Kıymet Kaydı İle İlişkilendir seçeneği ile, satılacak sabit kıymet kaydı seçilir. Miktar alanına satılan sabit kıymet miktarı birim fiyat alanına ise birim satış fiyatı yazılır. Amortisman ve değerleme tablosu alındığında sabit kıymet satışına ait toplam tutar değer düşüklüğü kolonunda listelenir. Satılan sabit kıymetin ilişkili olduğu sabit kıymet kaydı amortisman hesaplarında satışın yapıldığı yıldan itibaren hesaplamalarda dikkate alınmayacaktır.
Sabit Kıymet Satış İade İşlemleri
Satılan sabit kıymetin iadesi sözkonusu olduğunda bu işlem Fatura ya da Stok bölümünde Satış irsaliyeleri veya Satış faturaları menü seçenekleri ile kaydedilir.
Satış irsaliyeleri ya da satış faturaları listesinde fiş türü satış iade irsaliyesi ya da satış iade faturası olarak seçilir.
Fatura ya da fiş satırlarında satır tipi sabit kıymet olarak belirlenir. Daha sonra F9-sağ fare düğmesi menüsünde bulunan Sabit Kıymet Kaydı İle İlişkilendir seçeneği ile, iade edilecek sabit kıymet, sabit kıymet kaydı ile ilişkilendirilir. Miktar kolonuna iade edilecek miktar yazılır ve birim fiyat girilir. Amortisman ve değerleme tablosu alındığında iade edilen sabit kıymet tutarı değer düşüklüğü kolonunda listelenir.
 
Geri
Top