Luca Koza - Stok Yönetimi

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Stok Yönetimi


İşletmelerin satış, satınalma ve üretim departmanlarında sağlıklı bir stok yönetimiyle verimliliğin artırılması ve işletme karlılığının yükseltilmesi verimlilik mümkündür.

İş akışı Stok Kartı, Hizmet Kartları, Depo Kartları, Alım İrsaliyeleri, Satış İrsaliyeleri, Depo Transfer İşlemleri, Stok Hareketleri İşlemleri şeklindedir.

Stok yönetimi paketinde stok kartlarına mal kodu dışında birden fazla üretici firmanın mal kodu da girilebilmektedir.

Ayrıca her mal için iki değişik mal adı girilmesini mümkün kılmaktadır. Mallar sınırsız birim ile takip edilebilmektedir.

Her bir stok kartına takibi yapılacak birimler için barkod numarası tanımlanabilir.

Stok Yönetim Modulü ile mamül, yarı mamül, hammadde, ticari mal, bandrol ve diğer grupların takibi yapılabilmektedir.

Stok kartlarına ait kategori imkanı ile raporlama ve stok sayımlarında kolaylık sağlanması öngörülmüştür.

Kartlarda alternatif stok tanımlayabilme özelliği ile satınalma ve satışlarda öncelikli ürünlerin tespitini kolaylaştırmaktadır.

Birbirinden bağımsız olarak çalışan sınırsız sayıda değişken kod seçeneği ile raporlama ve analizlerde işletmeye özgürlük sunmaktadır.

Her stok kartından kısa yol tuşu ile ilgili stok kartına ait ekstre, bekleyen siparişler, faturalanmamış irsaliyeler, alım teklifleri,satış teklifleri gibi verilere ulaşılabilmekte ve bu raporlardan ilgili kayıta gidebilme olanağı sağlamaktadır.

Her bir stok kartı için KDV, ÖTV, Tevkifat oranları ve iskonto oranları, kritik stok seviyeleri gibi birçok bilgi gözükmektedir.

Stok kartında her stok kalemi için sınırsız sayıda alış ve satış birim fiyatı TL ve DÖVİZ cinsinden veri girişi yapılabilmesinin yanı sıra önceden hazırlanan birden fazla fiyat listesi TL ve DÖVİZ satış birim fiyatı stok kartına bağlanabilmektedir.

KDV, İskonto Oranları, ÖTV oranları, Tevkifat Oranları gibi değişiklik olması mümkün olan alanlarda toplu değişikliklere olanak sağlamasıyla stok sayısı çok olan işletmelerde zaman ve iş yüküne son vermektedir.

Stok kartında oluşturulacak paket ve kampanya tanımlama veri girişi sayesinde satış işlemlerine büyük kolaylık sağlanmasının yanı sıra paket ve kampanya bilgisi içersinde yer alan stok kartlarına ait işlemler otomatik olarak yapılmaktadır.

Bandrollu işlem yapan işletmelere stok kartında tanımlanmış olan bandrol veri giriş yeri sayesinde işletmelerin bandrola tabi ürünleri otomatik olarak takip edilmektedir.

Stok takip paketinin, ithalat veya ihracat yapan firmalara sunduğu bir olanak da; ithal mallar için, kartlarda mevcut olan döviz cinsi, döviz alış fiyatı, GTIP numarası ve sistem içine aktarılmış olan bütün ithalat ve ihracat giderlerini ayrı ayrı raporlama günlük kur üzerinden maliyetlendirme yapabilmesidir.

Merkez depo dışında sınırsız sayıda depo takibi yapılabilir. Her malın stok durumunun depolar bazında takibi ve kontrolünü yapmak mümkündür. Depolar arası transfer işlemlerinde bir fiş düzenlenerek tek bir hareket ile iki işlem birden yaptırılmış olur. Ayrıca depolara giriş, çıkış, alış, satış ve depolar arası transfer işlemleri ayrı ayrı izlenebilir.

Çok amaçlı kart ve hareket listeleri ile istekleriniz doğrultusunda listeler alınabilir. Bununla birlikte stok ekstre, stok liste ve analizleri almak, miktar ve tutarların detay ve icmal olarak listelenmesi sağlanır.

Stok Durum Raporu ile depolar bazında rezerve edilmiş stok miktarları dahil satılabilir stok tahmini miktarları hakkında gerekli veriye ulaşılabilmesi sağlanmaktadır.

Mal maliyeti raporu, stoklarda bulunan malların istenilen maliyet tekniği ile raporlanmasını sağlar. Stoktaki mal maliyeti, satılan mal maliyet ve fatura maliyetleri listeleri alınabilir.
 
Top