Mangonun Karşı konulmaz bir tadı vardır.Kimsenin hayır diyebileceğini sanmıyorum.Mango sadece tadıyla değil, barındırdığı vitaminlerlede çok faydalıdır.
Mango meyvesi C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermekte..Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmakta..
* İçerdiği vitaminler nedeniyle sinirlere, cilde ve saçlara iyi gelmektedir.
*Mango potasyum, lif ve kuvvetli antioksidan deposuna sahiptir.
*A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler, Sindirimi hızlandırır, Asitli yiyecekleri nötralize eder.
*Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır.
* Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir.
*Ayrıca tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olur.
* Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur.
*Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir.
*Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.
Mango meyvesi C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermekte..Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmakta..
* İçerdiği vitaminler nedeniyle sinirlere, cilde ve saçlara iyi gelmektedir.
*Mango potasyum, lif ve kuvvetli antioksidan deposuna sahiptir.
*A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler, Sindirimi hızlandırır, Asitli yiyecekleri nötralize eder.
*Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır.
* Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir.
*Ayrıca tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olur.
* Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur.
*Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir.
*Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.