Mantar sote tarifi

Gül 34

Usta

Mantar sote tarifi​

Malzemeler:
  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
Kısa sürede kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemekle başlıyoruz! Hazırlaması 10, pişirmesi ise sadece 15 dakikanızı alacak. İsterseniz yanında pilavla isterseniz tek başına afiyetle yiyebilir, bu akşam proteininizi mantardan alabilirsiniz.

Mantar sote tarifi

Nasıl Yapılır?
Soğan ve sarımsakları doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Üzerine doğradığınız biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından sırasıyla salça ve pul biberi, ince ince doğradığınız mantarları da ekleyip soteleyin. Son aşamada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Tuzunu da damak tadınıza göre ilave ettikten sonra suyunu çekene dek mantarları güzelce pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
Geri
Top