Gül 34
Usta
Mantar sote tarifi
Malzemeler:- 1 paket kültür mantarı
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
Nasıl Yapılır?
Soğan ve sarımsakları doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Üzerine doğradığınız biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından sırasıyla salça ve pul biberi, ince ince doğradığınız mantarları da ekleyip soteleyin. Son aşamada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavaya ilave edin. Tuzunu da damak tadınıza göre ilave ettikten sonra suyunu çekene dek mantarları güzelce pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.