YounG_MaN
Usta
6 Kişilik KAYSERİ Yöresi
Malzemeler
Dört buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
300 gram tulum peyniri
Tuz, su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
1’er çorba kaşığı domates ve
biber salçası
3 su bardağı et suyu veya su
Süslemek için: Maydanoz
Yapılışı
Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı
sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. (üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de yenebilirmiş. bir başka yapılış şekli ise; yufka açılıp kesmeden düzenli bir şekilde malzemeler konduktan sonra üzerine başka bir yufka daha kapatılıp o şekilde kesilip kızartılıyor. 2. resimdeki gibi.)
Afiyet olsun...
Malzemeler
Dört buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
300 gram tulum peyniri
Tuz, su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
1’er çorba kaşığı domates ve
biber salçası
3 su bardağı et suyu veya su
Süslemek için: Maydanoz
Yapılışı
Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı
sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. (üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de yenebilirmiş. bir başka yapılış şekli ise; yufka açılıp kesmeden düzenli bir şekilde malzemeler konduktan sonra üzerine başka bir yufka daha kapatılıp o şekilde kesilip kızartılıyor. 2. resimdeki gibi.)
Afiyet olsun...