Urfa ve Maraş biberi, ABD'nin ünlü yemek dergisine konu oldu
Ünlü Şanlıurfa ve Kahramanmaraş biberi, ABD'nin en popüler yemek dergisine konu oldu. 50 yılı aşkın bir zamandır yayımlanan 'Gourmet', mayıs sayısında Şanlıurfa ve Kahramanmaraş biberine 3 sayfa ayırdı. John Willoughby imzalı 'Biberin ateşi' başlıklı makalede, Güneydoğu Anadolu'da doğal ortamda üretilen biberlerin yetiştirilme öyküsü, yöre kadınları tarafından el emeğiyle işlemden geçirilmesi, eşsiz aroması ve bölgedeki yaşam biçimi anlatıldı.
Yazar, biber tutkusu dolayısıyla Türkiye'ye gittiğini ve dünyada eşi benzeri olmayan bu bölgedeki biberlerin sırrını çözmeye çalıştığını belirtti. Makalenin sonunda ise Willoughby, yöre halkına özgü kuzu güvecinin tarifini verirken, Türk misafirperverliğinin üzerinde bıraktığı olumlu duyguları aktardı. New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Willoughby'nin, "Türkiye hayranlığıyla ve bilhassa turistik rota dışındaki kentlere duyduğu ilgiyle" tanındığı, ayrıca, Gourmet gibi "eğitimli, üst düzey ve seyahat eğilimi yüksek bir okuyucu profiline sahip bir dergide Türkiye ile ilgili bir makale yayımlanmasının büyük önem taşıdığı" vurgulandı.
Ünlü Şanlıurfa ve Kahramanmaraş biberi, ABD'nin en popüler yemek dergisine konu oldu. 50 yılı aşkın bir zamandır yayımlanan 'Gourmet', mayıs sayısında Şanlıurfa ve Kahramanmaraş biberine 3 sayfa ayırdı. John Willoughby imzalı 'Biberin ateşi' başlıklı makalede, Güneydoğu Anadolu'da doğal ortamda üretilen biberlerin yetiştirilme öyküsü, yöre kadınları tarafından el emeğiyle işlemden geçirilmesi, eşsiz aroması ve bölgedeki yaşam biçimi anlatıldı.
Yazar, biber tutkusu dolayısıyla Türkiye'ye gittiğini ve dünyada eşi benzeri olmayan bu bölgedeki biberlerin sırrını çözmeye çalıştığını belirtti. Makalenin sonunda ise Willoughby, yöre halkına özgü kuzu güvecinin tarifini verirken, Türk misafirperverliğinin üzerinde bıraktığı olumlu duyguları aktardı. New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Willoughby'nin, "Türkiye hayranlığıyla ve bilhassa turistik rota dışındaki kentlere duyduğu ilgiyle" tanındığı, ayrıca, Gourmet gibi "eğitimli, üst düzey ve seyahat eğilimi yüksek bir okuyucu profiline sahip bir dergide Türkiye ile ilgili bir makale yayımlanmasının büyük önem taşıdığı" vurgulandı.