• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Marketing Automation nedir?

Dijital ortamda Marketing Automation yani Pazarlama Otomasyonu kavramıyla sıklıkla karşılaşıyoruz. Peki marketing automation nedir? Ne işe yarar?

Öncelikle dijital pazarlama ile ilgili sormamız gereken bazı sorular var… Müşterilerinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Kimler nelerle ilgileniyor, neden ilgileniyor, neleri tercih etmiyor? Şirketinizin pazarlaması için müşterilerinizin davranışlarını ayrı ayrı analiz ederek satın alma tercihlerini görmenin ve bunları iş süreçleriniz ile birleştirmeniz için dijital pazarlamanızı kolaylaştıran Marketing Automation, entegre çözümler sunan bir pazarlama sistemidir.

Günümüzde müşteriler, özel ilgi alanları ile ilgili ürünleri, hizmetleri ve kampanyaları kendilerine özel gelen mesajlardan takip etmeyi seviyor. Pazarlama Otomasyonu, sunduğunuz servisler için zamanlamayı, hedeflemeyi, ilgili içeriği müşterilerinizin davranışlarına göre ayarlayabileceğiniz Çapraz Kanallı Pazarlama (Cross-Channel Marketing) sistemi.
NH431ayR52BAPgjeRNfX


Pazarlama Otomasyonu ile hedef kitlenizin ilgilerine özel içerik ulaştırabilir, doğrudan müşterilerinize erişim sağlayabilir ve kendi dijital kanallarınıza entegre edebilirsiniz. Davranışsal pazarlama stratejileri ve data bilgileri ile iç içe geçmiş olan bu özel sistem; email, mobil, sosyal medya ve web sitenizde kullanabileceğiniz araçlarla size zamanda verimlilik sağlayarak satış süreçlerinizi dönüştürmenize destek olur.

E-ticaret, doğru hedefleme ile müşteri etkileşimini artırır. B2B (Business to Business) veya B2C (Business to Customer) pazarlamada müşterinizin isteklerine ve hedeflerinize en iyi pazarlama otomasyonu ulaşır. Tüm bu süreçler, IBM Silverpop Marketing Automation ile gerçekleştirebiliyor.

  • Müşterilerinizin ilgisine ve satış hedeflerinize göre içeriği düzenlenmiş mailler yollayabilirsiniz.
  • Sosyal medyada da tüm hesaplarınızı otomatikleştirerek, etkinliğinizi ölçülebilir hale getirebilirsiniz.
  • Kitle yerine kişiye hitap edip mobil olabilirsiniz.
  • Müşterilerinizin ihtiyaçlarına ve isteklerine doğru zamanda otomatik olarak cevap verebilirsiniz.
  • Web sitenizi ziyaret eden her kullanıcıya kişisel düzeyde ulaşabilirsiniz.
  • Müşteri datanızın içinde kaybolmak yerine hedef kitleniz ile bire bir etkileşim kurabilirsiniz.

Her müşterinize binlerce data yığını içerisinde tek tek ulaşarak pazarlama süreçlerinizi otomatik hale getiren ve bunları dijital kanallarınızda kullanmanızı sağlayan IBM Silverpop Marketing Automation ile markanıza dijital pazarlama desteği veriyor. Müşterilerinizin hepsine kişisel düzeyde ve anında ulaşmak istemez miydiniz? Cevabınız evet ise Marketing Automation tam size göre!
 
Top