• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu fotoğraf oylaması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Oylamaya katımanızı bekliyoruz...

Mırra Nedir? Nasıl Yapılır

jeriko

Özel Üye
Özel üye

Mırra'nın hazırlandığı büyük özel cezvenin adı gümgüm'dür. İçine yarım kilo kahve atılıp 2 saat boyunca kaynatılır, 20 dk süzülür; ardından bu karışım, tekrar yarım kiloluk kahve eklenmesi ve 2 saat boyunca kaynatılması suretiyle tekrar süzülür. Bu işlem birkaç kez devam eder.

Son süzme işi de tamamlandıktan sonra elde edilen karışım termoslara ya da şişelere doldurularak kaldırılır. Gerektiği zaman küçük cezvelere alınarak pişirilir.

Genelde misafir geldiğinde ikram edilir, sohbet ederken ikram edilir ve de misafir kalkarken tekrar ikram edilir. Hatta buna "" adı verilir. Bitirdikten sonra eğer daha fazla içmek istenmiyorsa, fincan ters çevrilir.
 
Ben Urfada çalışırken ikram etmişlerdi.Acı fakat lezzetli bir tadı var.Sağlık içinde çok yararlı olduğu söyleniyor.
 
Geri
Top