Malzemeler:
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 100 gr (yarım su bardağı) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 100 gr kuru üzüm (1 su bardağı)
- 180 gr un (1,5 su bardağı)
- 120 gr mısır gevreği (4 su bardağı)
Hazırlanması:
- Fırını 165C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi yağlayıp hafifçe un serpin. (ben yağlı kağıt serdim)
- Derin bir kabın içinde tereyağı ve toz şekeri mikser veya çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın.
- Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
- Kuru üzüm, un, mısır gevreğini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak hazırlayın. (tarif karıştırmayın diyor ama ben elimle karıştırınca ancak toparlandı karışım)
- Önceden hazırladığınız tepsiye kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökün.
- Önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
- Tepsileri fırından çıkartıp soğumaya bırakın.