~meLek~
GalataSaray'ım
Beslenme ve diyet uzmanı Nil Şahin Gürhan: Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor...
Semizotundaki asıl mucize; Enerji değeri çok düşük neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen Omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olması. Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum.
Omega-3 yağ asidi mizin işlevsel ve kaliteli olmasını sağlayarak sağlığımızı korur ve geliştirir. Günlük miz içinde yeterli miktarda omega-3 yağ asidi kardiovasküler hastalık riskinizi azaltır otoimmün sistemimizi geliştirir. Ayrıca omega-3 yağ asidini yüksek düzeyde aldığınız zaman; kanda bulunan yağ olarak tanınan Tirigliserit miktarını düşürücü etki gösterir. Yeterli miktarda ve düzenli omega- 3 yağ asidi alımı ayrıca tümör büyümesini ingibe ettiği yapılan bilimsel çalışmalarda savunulmaktadır.
Semizotu; Omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda lifi vitaminler ve mineraller yönünden de oldukça zengindir. A vitamini bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitamini cilt bakımı için de gereklidir. Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.
Semizotunun mevsimi olan bu günlerde; her gün her öğünde semizotu tüketmeye özen göstermeliyiz. Salatasını yapıp söğüş olarak tüketip yoğurtla karıştırıp çiğ olarak tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da tüketebiliriz.
Semizotundaki asıl mucize; Enerji değeri çok düşük neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen Omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olması. Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum.
Omega-3 yağ asidi mizin işlevsel ve kaliteli olmasını sağlayarak sağlığımızı korur ve geliştirir. Günlük miz içinde yeterli miktarda omega-3 yağ asidi kardiovasküler hastalık riskinizi azaltır otoimmün sistemimizi geliştirir. Ayrıca omega-3 yağ asidini yüksek düzeyde aldığınız zaman; kanda bulunan yağ olarak tanınan Tirigliserit miktarını düşürücü etki gösterir. Yeterli miktarda ve düzenli omega- 3 yağ asidi alımı ayrıca tümör büyümesini ingibe ettiği yapılan bilimsel çalışmalarda savunulmaktadır.
Semizotu; Omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda lifi vitaminler ve mineraller yönünden de oldukça zengindir. A vitamini bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitamini cilt bakımı için de gereklidir. Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.
Semizotunun mevsimi olan bu günlerde; her gün her öğünde semizotu tüketmeye özen göstermeliyiz. Salatasını yapıp söğüş olarak tüketip yoğurtla karıştırıp çiğ olarak tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da tüketebiliriz.