M
misafir
Ziyaretçi
Muhallebi
Malzeme :
9 ölçü süt
1 ölçü pirinç unu
1 ölçü şeker
Yapılışı :
Tencereye sütü, pirinç ununu ve şekeri koyup, sulu bir bulamaç kıvamına getirilir. Hafif ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca muhallebi kaselere boşaltıp, istenirse üzerine tarçın serpilip servis yapılır
Malzeme :
9 ölçü süt
1 ölçü pirinç unu
1 ölçü şeker
Yapılışı :
Tencereye sütü, pirinç ununu ve şekeri koyup, sulu bir bulamaç kıvamına getirilir. Hafif ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca muhallebi kaselere boşaltıp, istenirse üzerine tarçın serpilip servis yapılır