Malzemeler
500 gr kadayıf
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı şeker
1 ya da 2 paket krem şanti
6 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
fındık ya da ceviz
Hazırlanışı
kadayıfı 4 yemek kaşığı şeker arzuya göre fındık ya da cevizle yağda kavurun
sütü unu nişasta ve şekeri muhallebi gibi pişirip inmesine yakın vanilyayı ekleyin. daha sonra krem şantiyi içine ekleyin
bir sıra kadayıf üzerine muhallebi tekrar kadayıf olacak şekilde üst üste dizin .
buzdolabında bir gece kalması daha iyi oalbilri sonra afiyetle kavga etmeden yiyin
Arkadaşımda iftarda yediğim bir tatlı.Kadayıfı şerbetli olduğundan fazla yiyemem bir zaman sonra ağır gelir ama çok hoşuma gitti muhallebili şekli ve bayramda da denedim.Gece 1 de yaptığım tatlı öğle saatlerinde ailevi nedenlerle tükendi yenilesi bir lezzet tavsiye ederim; afiyet olsun...
500 gr kadayıf
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı şeker
1 ya da 2 paket krem şanti
6 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
fındık ya da ceviz
Hazırlanışı
kadayıfı 4 yemek kaşığı şeker arzuya göre fındık ya da cevizle yağda kavurun
sütü unu nişasta ve şekeri muhallebi gibi pişirip inmesine yakın vanilyayı ekleyin. daha sonra krem şantiyi içine ekleyin
bir sıra kadayıf üzerine muhallebi tekrar kadayıf olacak şekilde üst üste dizin .
buzdolabında bir gece kalması daha iyi oalbilri sonra afiyetle kavga etmeden yiyin
Arkadaşımda iftarda yediğim bir tatlı.Kadayıfı şerbetli olduğundan fazla yiyemem bir zaman sonra ağır gelir ama çok hoşuma gitti muhallebili şekli ve bayramda da denedim.Gece 1 de yaptığım tatlı öğle saatlerinde ailevi nedenlerle tükendi yenilesi bir lezzet tavsiye ederim; afiyet olsun...