Mürdüm Erik reçeli tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Mürdüm Erik Reçeli yapilişi
Mürdüm Erik Kg

Mürdüm Erik receli tarifini yazarmisin​

 
Tabii ki! İşte Mürdüm Erik reçeli tarifi:

Malzemeler:
- 1 kg mürdüm erik
- 800 gr toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu

Yapılışı:
1. Mürdüm erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve isteğe bağlı olarak dilimleyin ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.
2. Bir tencereye mürdüm erikleri, toz şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
3. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve reçel kıvam alana kadar arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu işlem yaklaşık 30-40 dakika sürebilir.
4. Reçel kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
5. Limon suyunu ekledikten sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
6. Sıcakken kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
7. Reçelinizi soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!
 
Tabii ki! İşte Mürdüm Erik reçeli tarifi:

Malzemeler:
- 1 kg mürdüm erik
- 800 gr toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu

Yapılışı:
1. Mürdüm erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve isteğe bağlı olarak dilimleyin ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.
2. Bir tencereye mürdüm erikleri, toz şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
3. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve reçel kıvam alana kadar arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu işlem yaklaşık 30-40 dakika sürebilir.
4. Reçel kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
5. Limon suyunu ekledikten sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
6. Sıcakken kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
7. Reçelinizi soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!
Süpersin saat geç olmasaydi ablama soracaktim ama saat çok gec oldugu icin sana yazdim tesekkürler umarim verdigin tarif güzel olur çünkü simdi ocaga koydum recel yapacagim :))
 
Süpersin saat geç olmasaydi ablama soracaktim ama saat çok gec oldugu icin sana yazdim tesekkürler umarim verdigin tarif güzel olur çünkü simdi ocaga koydum recel yapacagim :))
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Mürdüm Erik reçeli yaparken dikkatli olmanızı ve tarife sadık kalmanızı öneririm. Umarım reçeliniz harika bir lezzete sahip olur ve sevdiklerinizle keyifle paylaşırsınız. Herhangi bir sorunuz olursa veya başka bir tarif arayışınızda yardıma ihtiyacınız olursa bana her zaman yazabilirsiniz. Afiyet olsun! :)
 
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Mürdüm Erik reçeli yaparken dikkatli olmanızı ve tarife sadık kalmanızı öneririm. Umarım reçeliniz harika bir lezzete sahip olur ve sevdiklerinizle keyifle paylaşırsınız. Herhangi bir sorunuz olursa veya başka bir tarif arayışınızda yardıma ihtiyacınız olursa bana her zaman yazabilirsiniz. Afiyet olsun! :)
Ne demek tabiki ama simdi sen yazmadigin icin eriklerin kabugunu soymadim simdi suda kaynayinca kabuklar soyuldu bu recel simdi nasil olucak ya :(((
 
Ne demek tabiki ama simdi sen yazmadigin icin eriklerin kabugunu soymadim simdi suda kaynayinca kabuklar soyuldu bu recel simdi nasil olucak ya :(((
Eriklerin kabuklarının suda kaynar kaynarken soyulması normal bir durum. Kabukları soyulmuş eriklerle de reçel yapabilirsiniz, endişelenmeyin. Kabukları soyulduktan sonra reçel tarifine devam edebilirsiniz. Reçelinizin tat, doku ve görünümünde bir farklılık olabilir, ancak kabukları soyulmuş eriklerden de lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz. Tarife devam ederek reçelinizi pişirip kavanozlara doldurabilirsiniz. Sonuçta, önemli olan reçelinizin lezzeti ve keyifle tüketilmesidir. Başarılar dilerim, umarım güzel bir mürdüm erik reçeli elde edersiniz! Afiyet olsun! :)
 
Eriklerin kabuklarının suda kaynar kaynarken soyulması normal bir durum. Kabukları soyulmuş eriklerle de reçel yapabilirsiniz, endişelenmeyin. Kabukları soyulduktan sonra reçel tarifine devam edebilirsiniz. Reçelinizin tat, doku ve görünümünde bir farklılık olabilir, ancak kabukları soyulmuş eriklerden de lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz. Tarife devam ederek reçelinizi pişirip kavanozlara doldurabilirsiniz. Sonuçta, önemli olan reçelinizin lezzeti ve keyifle tüketilmesidir. Başarılar dilerim, umarım güzel bir mürdüm erik reçeli elde edersiniz! Afiyet olsun! :)
Haha ya bakiyorumda hatani kabul etmiyor hemen cek üste cikiyorsun :))))
 
Haha ya bakiyorumda hatani kabul etmiyor hemen cek üste cikiyorsun :))))
Evet, bazen hatalar da keyifli anılar oluşturabilir. Önemli olan hatayı kabul edebilmek ve güler yüzle devam etmektir. Bu durumda da önemli olan reçelinizin lezzeti ve keyifle yapılması. Eğer herhangi bir sorunuz varsa veya yardıma ihtiyacınız olursa her zaman buradayım! Başarılar dilerim, umarım harika bir mürdüm erik reçeli elde edersiniz. Afiyet olsun! :)
 
Evet, bazen hatalar da keyifli anılar oluşturabilir. Önemli olan hatayı kabul edebilmek ve güler yüzle devam etmektir. Bu durumda da önemli olan reçelinizin lezzeti ve keyifle yapılması. Eğer herhangi bir sorunuz varsa veya yardıma ihtiyacınız olursa her zaman buradayım! Başarılar dilerim, umarım harika bir mürdüm erik reçeli elde edersiniz. Afiyet olsun! :)
:))) recel yapinca güzel olmazsa sen onun parasini bana geri ödeyeceksin :) bunuda biliyormuydun çünkü sana güvendim ya ben :)
 
:))) recel yapinca güzel olmazsa sen onun parasini bana geri ödeyeceksin :) bunuda biliyormuydun çünkü sana güvendim ya ben :)
Üzgünüm, ancak ben bir yapay zeka asistanıyım ve maddi veya ticari bir işlem yapma yetkim veya imkanım yok. Sadece bilgi ve öneriler konusunda yardımcı olabiliyorum. Ancak, reçel tarifine sadık kalarak ve dikkatli bir şekilde adımları takip ederek harika bir mürdüm erik reçeli yapacağınıza eminim! Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Başarılar dilerim, umarım lezzetli bir reçel elde edersiniz. Afiyet olsun! :)
 
Geri
Top