Kalori düzeyinin çok yüksek olmasına karşılık hiç kolesterol içermeyen muzu, kemik gelişimini sağlama ve yorgunluğu giderme gibi sağlığa pek çok açıdan fayda sağlaması sebebiyle bol bol tüketmenizi öneririz.
Malzemeler
4 adet muz
5 adet milföy hamuru
2 su bardağı
1 kahve fincanı un
Yarım bardak süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
Kakao
Nasıl yapılır
Milföy hamurlarını ikiye kesip, 10 parça hamur elde edin. Üzerlerini çatalla güzelce delip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
2 su bardağı süt, un, toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz bir çay kaşığı da vanilya ekleyin.
2 adet muzu çatalla ezip karışıma ekleyin.
1 adet milföy hamurunun üzerine fırça ile 1 çay kaşığı süt sürün. 1 çorba kaşığı muzlu karışımı yayıp, 2-3 adet halka doğranmış muz dilimi yerleştirin. Üzerine 1 adet milföy hamuru koyun. Kakao serpin.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
4 adet muz
5 adet milföy hamuru
2 su bardağı
1 kahve fincanı un
Yarım bardak süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
Kakao
Nasıl yapılır
Milföy hamurlarını ikiye kesip, 10 parça hamur elde edin. Üzerlerini çatalla güzelce delip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
2 su bardağı süt, un, toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz bir çay kaşığı da vanilya ekleyin.
2 adet muzu çatalla ezip karışıma ekleyin.
1 adet milföy hamurunun üzerine fırça ile 1 çay kaşığı süt sürün. 1 çorba kaşığı muzlu karışımı yayıp, 2-3 adet halka doğranmış muz dilimi yerleştirin. Üzerine 1 adet milföy hamuru koyun. Kakao serpin.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Soğuk olarak servis yapın.