Necip Fazıl Kısakürek Güzel Sözleri
Necip Fazıl Kısakürek Sözleri
-Armut deyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur!
-Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.
-Anladım işi; Sanat ALLAH ı aramakmış, marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış.
-ALLAH de ve sus! Başka hiçbir şey söylemeye değmez.
-Arı bal yapar, fakat balı izah edemez.
-Ağlayabilmek için ille yılanlı kuyuya düşmek mi lazım? Asıl Dünyanın en korkunç bir yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi?
-Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur. Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur.
-Beni kimsecikler okşamaz madem. Öp beni alnımdan, sen öp seccadem.
-Bir namazım, bir duam, bir de eski seccadem. Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem.
-Bu gidişle utanmaktan utanan bir nesil gelecek.
-Bir hadiseyi düşünebilmek için filozof olmaktan başka çare görmemek, düşünme hakkından vazgeçmek değil midir?
-Ben, haritada deniz görmüş boğulmuş. Dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş.
-Bir hoşçakala sığdırdı beni, yere göğe sığdıramadığım.
-Bu hayatı fazla ciddiye almayın, nasıl olsa içinden sağ çıkamayacaksınız.
-Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır.
-Biz; Ayakları şişene kadar namaz kılan Peygamberin, gözleri şişene kadar uyuyan ümmetiyiz..
-Benim geçmişim bir çöplüktür, çöplüğü ancak kediler ve köpekler karıştırır.
-Bir tohumda; gövdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle bütün bir ağaç gizlidir.
-Ben Türkiyeyi yerin üstündeki 35 milyon ölünün degil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım.
-Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik; şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor.
-Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu? Madem ki yükseliş var, iniş olmaz olur mu?
-Allahım, Bizi hem af, hem adam et.
-Allah dostu odur ki nefsine tek pay biçmez. Kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez.
-Akıldan büyük nimet, zekâdan da ağır yük tanımıyorum.
-Allah, Izdırabını çektirmediği şeyin, nimetini vermez.
Necip Fazıl Kısakürek Sözleri
-Armut deyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur!
-Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.
-Anladım işi; Sanat ALLAH ı aramakmış, marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış.
-ALLAH de ve sus! Başka hiçbir şey söylemeye değmez.
-Arı bal yapar, fakat balı izah edemez.
-Ağlayabilmek için ille yılanlı kuyuya düşmek mi lazım? Asıl Dünyanın en korkunç bir yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi?
-Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur. Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur.
-Beni kimsecikler okşamaz madem. Öp beni alnımdan, sen öp seccadem.
-Bir namazım, bir duam, bir de eski seccadem. Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem.
-Bu gidişle utanmaktan utanan bir nesil gelecek.
-Bir hadiseyi düşünebilmek için filozof olmaktan başka çare görmemek, düşünme hakkından vazgeçmek değil midir?
-Ben, haritada deniz görmüş boğulmuş. Dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş.
-Bir hoşçakala sığdırdı beni, yere göğe sığdıramadığım.
-Bu hayatı fazla ciddiye almayın, nasıl olsa içinden sağ çıkamayacaksınız.
-Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır.
-Biz; Ayakları şişene kadar namaz kılan Peygamberin, gözleri şişene kadar uyuyan ümmetiyiz..
-Benim geçmişim bir çöplüktür, çöplüğü ancak kediler ve köpekler karıştırır.
-Bir tohumda; gövdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle bütün bir ağaç gizlidir.
-Ben Türkiyeyi yerin üstündeki 35 milyon ölünün degil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım.
-Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik; şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor.
-Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu? Madem ki yükseliş var, iniş olmaz olur mu?
-Allahım, Bizi hem af, hem adam et.
-Allah dostu odur ki nefsine tek pay biçmez. Kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez.
-Akıldan büyük nimet, zekâdan da ağır yük tanımıyorum.
-Allah, Izdırabını çektirmediği şeyin, nimetini vermez.