• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Nedir bu face hastalığı?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Face artık amacı dışına mı çıktı yoksa gerçekten izleri kaybolan arkadaşları bulma yeri mi ben bocalamaya başladım bu konuda...

Ve en çok merak ettiğim sorulardan 3'ü...:

1. Arkadaş listesi neden gizlenir?
  2. Listenizde tanımadığınız kaç kişi var?
  3. Face'nin arkadaşlarınıza ulaşmak için bir araç olduğuna inanıyor musunuz?

Mantıklı ve dürüst cevaplarınız varsa okumak isterim doğrusu :)

@YoRuMSuZ Amacının dışına çıktı hemde fazlasıyla gereksiz çok şey var artık facebookta.. Sorularını yanıtlayayım...

1- Benim arkadaş listem de gizli, çünkü bu nedeni erkek arkadaşların listemi karıştırıp şu kız çok güzel şunu bana ayarla demelerinden sıkıldım. Kimseye aracılık yapamam çünkü sonrasında benim başım yanacak olduğundan ve onlarada hayır ayarlayamam demekten sıkıldığım için gizliyorum.. Hee birde akrabalardan bazıları listeme bakarak bana çok takılıyorlarda birde ondan. Bi keresinde listeden erkek arkadaşı adayı seçmeye kalkmıştı bi akrabam bana :D Yani benim geçerli nedenlerim bunlar.

2- Tanımadığım derken Forumdakiler dışındaki herkesi tanıyorum. İlkokul, lise, üniversite, mahalle, akrabalar falan birçoğu.
Zaten forumdan da kızlar var face hesabımda. İki tane erkek var forumdan biri Sen biride Efsane-Kartal. Yani öyle herkesi almam çünkü şahsi bilgilerimden tutta, resimlerime kadar herşey var. Bunları herkesin görmesine lüzüm yok ki zaten profilimde herkese kapalıdır sadece arkadaşlar görebiliyor.

3- Eskiden arkadaşlarımı bulmak için bi araç olduğunu düşünüyordum ilk üye olduğumda fakat son bi kaç senedir buna inanmıyorum.. Zaten çok nadir giriyorum facebook hesabıma. Girsemde öyle bi bakıp çıkıyorum. Sıkıyor çünkü beni.

Düzenleyen yönetici:
Herhangi bir amaç güddüğüm yok ben eğlence amaçlı kullanıyorum :)

Arkadaş listesi neden gizlenir?
Neden gizlemeyeyim ben kimsenin arkadaşlarını merak etmiyorum kimsede benimkileri etmesin :)

Listenizde tanımadığınız kaç kişi var?
Tanımadığım kimse yok

Face'nin arkadaşlarınıza ulaşmak için bir araç olduğuna inanıyor musunuz?
Doğrusu hiç kafa yormadığım bir konu çokta umurumda değil. çünkü olaya genel bakarsak İnterneti kaç kişi amacı doğrultusunda kullanıyor ki.??

wuuuwww sanki bii soru gördüm yok yokkk bi kaç soru gördüm cvplayım hemen:)
aile facemi soruyorsanız herkes açık orda sorun yok ama sosyal facemi soruyorsanız tanımadığım bir çok insan var hepsi birbirini görüp de sataşacak birbirini eklicek diye ki arkadaş listemi açtığımda bu olmuştu bende gizledim kimse birbirini görmesin :D belki saçma gelecek ama yığınla insan ekli olunca bu tür şeyler oluyor:v
hangi listemi sorduğunuza bağlı bir kaç face hesabım var (bunu da itiraf ettim burda:D) aile facemde herkesi tanırım sosyal facemde hiçkimseyi tanımam ama tanıyormuşum gibi sohbetim vardır
aile facemi soruyorsanız evet arkadaşlarıma ulaşmak için dostlarıma veee benden saklananlara ulaşmak için iyi bir araç benim için ama bu araç kelimesini sosyal facemde amaç olarak kullanıyorum oda başka tartışılır konu :D
başka sorunuz yoksa müsadenizle gençler:hey

Arkadaş listesi neden gizlenir?: facebook güvenlik anlamında çuvallamış bir site ve arkadasının arkadasına tanımadığı halde sırf abazanlık amaçlı istek gönderenler en masum sebepler arasında diğer sebepler uygunsuz sitelere facebook resim hırsızlığı vs.. malum artık insanlar her anlarını paylaşıyorlar misal bugün arkadas bilmemne saunadayım diye paylaşım yapmış o derece resimlerde sınır tanımıyoruz :D

Listenizde tanımadığınız kaç kişi var?: 440 kişi var facebook oyunları komşularım onlar :D

Face'nin arkadaşlarınıza ulaşmak için bir araç olduğuna inanıyor musunuz?: hayır o nasıl arkadasmış faceden ulaşılan model :D faceden doğum günümü kutlayanlara uyuz oluyorum yiyorsa yüzüme kutlayın diyorum :D

face ilk üye olduğum gün face oyun amaçlı açılan msn adresimden açmıstım ve bu yıla kadar kendi resmimi hiç paylaşmadım çoğu zaman bir köpek resmi olduğu halde köpee asılan abazanlarla karşılaştım :D oyun delisi biri olarak kimseyi görmem tanımam oyunuma bakarım birde sayfaya güzel söz buldummu paylaşırım kimseyle hoş beş yok konusmak isteyen arasın yazamam öyle minicik kutuya :D

Şimdi şöyle bir şey var. Madem arkadaşları merak etmiyor karşı taraf o zaman ne geziniyor benim arkadaş listemde? Fazla özel hayatı merak kötüdür efenim...
(Gerçi bnm liste kabak gibi açık ama aklıma gelmişken gizleyim:) )
1 tane vardı sildim :D Bu maddeye bende karşıyım bak.

Buna inanıyorum. Başta arkadaşa ulaşmak için araç ama sonra arkadaşlarından haberler alıyorsun. Yıllar sonra yüzyüze gördüğünde uzaylı gibi yaa ne zaman evlendin falan gibi aptal konuma düşmüyorsun.

Bence face iyi birşey :)

Geri