Malzemeler:
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
İçi için;
Maydonoz
Peynir
Hazırlanışı:
Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapıp, 10 dk. mayalandırın. Bu arada maydanozlu peynir içini hazırlayıp masanızı sıvıyağ ile yağlayın. Hamuru 5 parçaya bölün. Hamurdan bir parça alıp 30 cm çapında açın. Açtığınız hamuru 8'e bölün. Hamurların uçlarına peynir harcınızdan yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Bu işlemleri diğer 4 parça hamur için de uygulayın. Pişmeden önce kabarmaları için 45dk. daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 160 C'deki fırına sürün.
Afiyet olsun!