Malzemeler
- 10 Adet Arpacık Soğan
- 2 Orta boy Havuç
- 1 Su bardağı İç Bezelye
- 1 Kg Kereviz
- 1 Adet Limon
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Adet Patates
- 3 Su bardağı Su
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Ayıklanmış arpacık soğanlarla, kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar ve bezelyeler yağda biraz kavrulur. Temizlenen kerevizler bol suyla yıkanır. Yine bolca su eklenerek, onbeş dakika kadar haşlanır. Kerevizlerin suyu süzülerek evvelce kavrulan soğan ve havuçların içerisine katılır. Bunlara soyulup doğranan patatesler eklenir. Tuzu konur, limon sıkılır. Üzerine iki bardak su katılarak karıştırılır, orta ateşte pişirilir. Tabaklara servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Soğuk olarak yenir.
- 10 Adet Arpacık Soğan
- 2 Orta boy Havuç
- 1 Su bardağı İç Bezelye
- 1 Kg Kereviz
- 1 Adet Limon
- 1 Demet Maydanoz
- 2 Adet Patates
- 3 Su bardağı Su
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Ayıklanmış arpacık soğanlarla, kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar ve bezelyeler yağda biraz kavrulur. Temizlenen kerevizler bol suyla yıkanır. Yine bolca su eklenerek, onbeş dakika kadar haşlanır. Kerevizlerin suyu süzülerek evvelce kavrulan soğan ve havuçların içerisine katılır. Bunlara soyulup doğranan patatesler eklenir. Tuzu konur, limon sıkılır. Üzerine iki bardak su katılarak karıştırılır, orta ateşte pişirilir. Tabaklara servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Soğuk olarak yenir.