Bu kolay nektarin ve karamelize keçi peynirli salata ile yazı tabağınıza alın. Pratik: sos kullanılabilir
4 kişilik
Yeşil salata seçimi
2 demet roka
500 gr çeri domates
2 olgun avokado
2 olgun nektarin
2 mısır koçanı
4 dilim keçi peynirli rulo
2 dal biberiye
4 yemek kaşığı bal
80 gr ballı tuzlu badem
Salata sosu seçimi
Balzamik sos stokta
50 ml balzamik sirke
50 ml kırmızı şarap sirkesi
1 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı yüksek konsantre sebze suyu
dereotu, frenk soğanı veya maydanoz gibi kuru otlar (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı orta sıcak hardal
2 çay kaşığı esmer şeker
150 ml sızma zeytinyağı
1. Marulu yıkayın ve tabaklara dizin.
2. Domatesleri ikiye bölün, avokadoları küp küp doğrayın, nektarinleri dilimleyin, mısırı koçandan sıyırın ve her şeyi salatanın üzerine yerleştirin.
3. Balı biberiye iğneleriyle birlikte bir tavada köpürene kadar ısıtın, ardından keçi peynirini her iki tarafını da yaklaşık 1 dakika karamelize edin ve salatanın üzerine dizin.
4. Üzerine arzu edilen miktarda sostan dökün ve bademlerle süsleyin.
Çok yönlü yaz yemeği: nektarinli salata, karamelize keçi peyniri, ballı tuzlu badem, avokado, domates, mısır ve balzamik sos
İçindekiler:4 kişilik
Yeşil salata seçimi
2 demet roka
500 gr çeri domates
2 olgun avokado
2 olgun nektarin
2 mısır koçanı
4 dilim keçi peynirli rulo
2 dal biberiye
4 yemek kaşığı bal
80 gr ballı tuzlu badem
Salata sosu seçimi
Balzamik sos stokta
50 ml balzamik sirke
50 ml kırmızı şarap sirkesi
1 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı yüksek konsantre sebze suyu
dereotu, frenk soğanı veya maydanoz gibi kuru otlar (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı orta sıcak hardal
2 çay kaşığı esmer şeker
150 ml sızma zeytinyağı
1. Marulu yıkayın ve tabaklara dizin.
2. Domatesleri ikiye bölün, avokadoları küp küp doğrayın, nektarinleri dilimleyin, mısırı koçandan sıyırın ve her şeyi salatanın üzerine yerleştirin.
3. Balı biberiye iğneleriyle birlikte bir tavada köpürene kadar ısıtın, ardından keçi peynirini her iki tarafını da yaklaşık 1 dakika karamelize edin ve salatanın üzerine dizin.
4. Üzerine arzu edilen miktarda sostan dökün ve bademlerle süsleyin.