Nöral Terapi Nedir?

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Nöral terapi veya nöral tedavi tanımlaması iyileşme içinsinir sistemine etki edilmesi anlamında kullanılmaktadır.

Nöralterapi, otonom sinir sistemi üzerinde düzenleyici ve uyarıcı etki yaparak iyileşmeyi sağlamaktadır.

Hastalıklarımızın ve geçmeyen ağrılarımızın temelinde otonomsinir sisteminde biriken hasarlar yer almaktadır. Bu duruma yaşamımız boyuncageçirdiğimiz mikrobik hastalıklar, ameliyatlar, kazalar, fiziksel ve psikolojik travmalar neden olmaktadır.

Bademciklerimiz iltihaplandığında, dişimiz çürüdüğünde vediş tedavisi olduğumuzda veya sezaryen ameliyatı sonrası o bölgedeki iletişimağı etkilenir. Yaşam boyu kalıcı olabilen hasarlar bırakır. Bu hasarlar sonradan gelişen hastalıklarımızın temelini oluşturmaktadır. Hasarlı bölgecildine yapılan nöral terapi ile iletişimdeki bozukluk düzeltilmektedir. Nöralterapide local anestezik maddenin anestezik etkisi kullanılmaz. Otonom sinirsisteminin oluşturduğu enerji yükseltici (hiperpolarize edici) uyarı ile tedavi sağlanır. Uygulama genelde cilde yapılır sinirlerin kendisine yapılmaz.

Nöral terapi vücudumuzda çok geniş bir elektriksel ağ (network)yapısında olan otonom sinir sisteminin uyarılması ve düzenlenmesini(regulasyonunu) sağlar. Beyin, omurilik ve vücuda uzanan kablolarbenzeri sinirlerden oluşan sinir sistemimiz vardır. Ancak ikinci ve çok önemliolan otonom (nörovegetataif) sinir sistemimizdir. Otonom sinir sistemi herhücreye ulaşan, her hücrenin bilgisini tüm vücuda anında ulaştıran veçalışmalarını kontrol eden bir biyoelektriksel ağdır. Bir insandaki bu ağıucuca eklediğimizi varsayarsak dünyanın etrafını 12 defa dolaşabiliruzunluktadır. Bu ağdaki bozukluklar tüm hastalıklarımızın temelini oluşturur.

Nöral terapi bu bozuklukları düzelttiği için tümhastalıklarda etkili tedavi sağlar. İlaçlarla sağlanamayan bu etkiyle hastalığıkaynağından tedavi etmek mümkündür.

Ancak nöral terapiyi bir enjeksiyon tedavisi olarakalgılamak nöral terapi uygulayan hekimlerin sık yaptığı hatadır. Nöral terapiyaklaşımı hekime hastalığın kaynağını bulmak konusunda ciddi yol gösteren birperspektif kazandırır. Hastalığı bu şekilde çözümlersek bazen enjeksiyonlaragerek kalmayabilir.

Nöral Terapi Nasıl Uygulanmaktadır?

Nöral terapi bir enjeksiyon tedavisidir. Cilde yapılaniğneler yanı sıra organlara, vücuttaki tüm yara ve ameliyat izlerine uygulamayapılmaktadır.

Eklem rahatsızlıklarında eklem içi uygulamalargerekebilmektedir.

Uygulamalarda genellikle ince, küçük insülin iğne uçlarıkullanılmaktadır. Cilde (yandaki resimde görülen) çok az miktarda lokalanestezik verilmektedir.

Amaç iğne yapmakdeğildir. Sistemde düzenleyici bioelektriksel bir etki yaratmaktır.

İğnelerin yapılacağı bölgeler hastaya ve şikayetine bağlıdeğişebilmektedir.

İğneler sinire yapılmamaktadır.

Hedeflenen tedavi otonom sinir sisteminin düzenlenmesidir.Otonom sinir sistemi bildiğimiz sinirlerden farklı tüm hücreler arasıbağlantıdır. Bu sisteme ciltten uyarı vermek yeterli olabilmektedir.

Nöral terapide yapılan iğnelerden dolayı bir miktar ağrıolmaktadır. İğneler cilde yapıldığı ve çok ince iğne uçları kullanıldığı içindayanılabilir, küçük acımalar olur. Ayrıca ciddi iğne fobisi olan hastalarınbile bu tedaviyi yaptırabildikleri göz önüne alınırsa iğnelerinkatlanılabilinir düzeyde olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Nöral Terapi ile Tedavi Edilen Hastalıklar Nelerdir?

Nöral terapi hemen hemen her hastalıkta kullanılabilen birtedavi metodudur. Özellikle klasik tıbbın yetersiz kaldığı uzun süreli,geçmeyen ağrılarda çok etkindir.

Nöral Terapi ağrı tedavisi için öncelikli tercih edilmelidir.

Ağrı tedavisi

· Migren

· Gerilim tip baş ağrısı

· Küme baş ağrısı, cluster baş ağrısı

· Bel ağrısı, boyun ağrısı, bel fıtığı, boyunfıtığı, sırt ağrısı, bel ve boyun kireçlenmesi

· Fibromyalji, yumuşak doku romatizması

· Nevraljiler, trigeminal nevralji, zona ağrısı,nöropatik ağrı, fantom ağrısı

Nörolojik Hastalıklar

· Baş dönmesi, vertigo, kulak çınlaması, tinnitus,meniere hastalığı

· Yüz felci, periferik fasiyal paralizi

· Karpal tünel sendromu, el bileği sinirsıkışması, ulnar oluk sendromu, ulnar sinir sıkışması

Uygulanan Diğer Alanlar

Uygulandığı organda belirgin bir kanlanmaartışı, iyileşmeye yönelik hareketlilik oluşturur. Organlarda iyileşme başlar.Tedavi sürecinde vücutta olan tüm problemler için nöral terapi yaklaşımıuygulanır. Tüm vücut regüle edilir.

· Hormonal bozukluklar, adet düzensizlikleri, premenstrüel sendrom, sancılı adet, erkenmenapoz:

Kadınlardaki hormonal bozukluklarda hormonal aksı bozabilecek nedenler saptanır. Tek tek düzeltilir. Hormonal döngüdüzenlenirse tüm şikayetler düzelebilir. Migren özellikle hormonal aktif kadınlarda yaygındır. Migren tedavisi sırasında aynı zamanda hormonal problemlerinde düzenlenmesi gerekliliği vardır. Pek çok hastada migren vehormonal aksamayı yaratan aynı nedendir. Bu nedenin eliminasyonu aynı anda heriki problemde de düzelme sağlamaktadır.

· Vücutta geçirilmiş ameliyatlar sonucu kalmış izler (skar dokusu):

Nöral terapi uygulandığı dokuda iyileşmeyiyeniden aktif hale getirdiği için yıllar öncesinden kalmış ve iyileşmenin bellidüzeyde durduğu skar dokusunda da etkilidir. Yeniden başlayan iyileşme skardokusunun belirginliğni azaltır. Operasyonla aynı dönemde yapılırsa skardokusunun gelişimini de çok çok minimalize eder. Ayrıca yara iyileşme süresinikısaltır.

· Tonsillit,sinüzit gibi sık tekrarlayan enfeksiyonlar:

Enfeksiyonun tekrarlamasının temelindehastalanan bölge nörovegetatif sinir sisteminde geçmişten kalmışbozukluklardır. Beden bunu kendisi düzeltememektedir. Düzeltemediği içindeenfeksiyonlar kolay gelişmektedir. Hastalanan dokuya yapılacak nöral terapisinirsel iyileşmeyi sağladığında enfeksiyona hastalanma zorlaşmaktadır. Ayrıcao bölgeye bedenin başka bölgelerindeki bozucu alanlardan gele uyarımlar varsaonlar da düzeltilmektedir. Bu yaklaşım sürekli antibiyotik kullanma döngüsündenhastayı kurtarmaktadır.

· Alerjilerin temelinde otonom sinir sisteminindışarıdan gelen yabancı maddelere verdiği yanıtın bozulması vardır. Bu olumsuztepkinin bir bölümü nöral terapi ile düzeltilebilir. Alerjinin temelindebarsaklardaki toksisite ve dengenin bozulması yatmaktadır. Bunun için gıdaintoleransının belirlenmesi ve flora dengelemesi için kullanılan ilaçlarvardır. Daha etkili çözümün homeopati ile sağlanabileceğini düşünüyorum.

· Dizağrısı, omuz ağrısı (impigiment sendromu), tendinit, tenisçi dirseği, golfçüdirseği ve spor yaralanmaları:

Uygulandığı alanda anlamlı düzelme sağladığı için iyileşme sürecini hızlandırır veya yeniden iyileşme sürecini başlatır.

· Romatizmanıntedavisi:

Özellikle eklem romatizması vefibromiyaljinin tedavisinde hem sorunun ortaya çıktığı eklem ve kasta iyileşmesağlar, hem de nedeni ortaan kaldırarak romatizmanın tedavisininde etkili olur.
 
Geri
Top