Balkabaklı Cheesecake
Balkabaklı Cheesecake Tarifi Malzemeleri
Sonrasında bisküvilerimizi rondodan geçirip un ufak hale getiriyoruz.
Balkabaklı cheesecake tarifi için; tereyağını eritiyoruz, kızdırmadan rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin içine aktarıyoruz. Tereyağı ile bisküvileri yoğuruyoruz.
Kelepçeli 20 cm. lik bir kalıbımızın dibine yağlı kağıt seriyoruz, kenarlarını ise yağlıyoruz güzelce.
Sonrasında, yoğurduğumuz bu karışımı kelepçeli kalıbın dibine aktarıp, elimizle bastırıp döşüyoruz. Kelepçeli kalıbı bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz.
Balkabaklı cheesecake yapılışı için; peynirli harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Labnemizi geniş ve derin bir kaba alıp, krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz. İçine şeker ve yumurtayı ekliyor, yine çırpmaya devam ediyoruz .
Sonra bu karışıma unu ekleyip yine çırpmaya devam ediyoruz . Sonrasında balkabağı püremizi ekleyip, yine karıştırıp çırpıyoruz.
Buzdolabında bekleyen kelepçeli kalıbımızı çıkarıp, üzerine bu labneli balkabaklı harcımızı aktarıyoruz, düzeltiyoruz üzerini.
Balkabaklı cheesecake tarifimizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak, üzeri katılaşıp sertleşene kadar pişiriyoruz. (pişerken, bir küçük fırın kasesine su koyup, fırının içine koyarsak, cheesecake pişerken çatlamayacaktır.)
Balkabaklı cheesecake tarifi, fırın telinde soğutuyoruz.
Soğuyan balkabaklı cheesecake tarifi üzerine krema eklemeye geldi sıra. Pudra şekeri ile bir kapta çırptığımız 100 ml kadar kremayı üzerine süs olarak yayıyoruz. Bunun için cheesecake mutlaka soğuk olmalı. Sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Balkabaklı cheesecake tarifi bir gece buzdolabında bekledikten sonra ertesi gün servis edilebilir.
Balkabaklı Cheesecake Tarifi Malzemeleri
- 3 yumurta
- 500 gr. balkabağı
- 500 gr. labne peyniri
- 2 yemek kaşığı kadar un
- 1.5 su bardağı kadar şeker
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 50 gr. kadar tereyağı
- 100 ml. kadar krema
- 1 tatlı kaşığı kadar pudra şekeri
Balkabaklı Cheesecake Tarifi
Balkabaklı cheesecake tarifi için ilk olarak bal kabağını soyup, dilimleyip, gereken miktarını doğrayıp, haşlıyoruz. Sonra suyunu süzüp, soğuduktan sonra püre haline getirip bir kaba aktarıyoruz.Sonrasında bisküvilerimizi rondodan geçirip un ufak hale getiriyoruz.
Balkabaklı cheesecake tarifi için; tereyağını eritiyoruz, kızdırmadan rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin içine aktarıyoruz. Tereyağı ile bisküvileri yoğuruyoruz.
Kelepçeli 20 cm. lik bir kalıbımızın dibine yağlı kağıt seriyoruz, kenarlarını ise yağlıyoruz güzelce.
Sonrasında, yoğurduğumuz bu karışımı kelepçeli kalıbın dibine aktarıp, elimizle bastırıp döşüyoruz. Kelepçeli kalıbı bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz.
Balkabaklı cheesecake yapılışı için; peynirli harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
Labnemizi geniş ve derin bir kaba alıp, krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz. İçine şeker ve yumurtayı ekliyor, yine çırpmaya devam ediyoruz .
Sonra bu karışıma unu ekleyip yine çırpmaya devam ediyoruz . Sonrasında balkabağı püremizi ekleyip, yine karıştırıp çırpıyoruz.
Buzdolabında bekleyen kelepçeli kalıbımızı çıkarıp, üzerine bu labneli balkabaklı harcımızı aktarıyoruz, düzeltiyoruz üzerini.
Balkabaklı cheesecake tarifimizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak, üzeri katılaşıp sertleşene kadar pişiriyoruz. (pişerken, bir küçük fırın kasesine su koyup, fırının içine koyarsak, cheesecake pişerken çatlamayacaktır.)
Balkabaklı cheesecake tarifi, fırın telinde soğutuyoruz.
Soğuyan balkabaklı cheesecake tarifi üzerine krema eklemeye geldi sıra. Pudra şekeri ile bir kapta çırptığımız 100 ml kadar kremayı üzerine süs olarak yayıyoruz. Bunun için cheesecake mutlaka soğuk olmalı. Sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Balkabaklı cheesecake tarifi bir gece buzdolabında bekledikten sonra ertesi gün servis edilebilir.