Paça Hakkında
Paçanın mutfak kültürümüzde tarihi bir şöhreti vardır. Perşembe günleri evlenme merasimi yapılan eski düğünlerimizin ertesi Cuma gününe «Paça Günü» denirlerdi. O gün, dâvetlilere kaymak ve paça ikram edilmek an'anevi bir adet hükmündeydi.
Paça etlerini, yediğimiz ehli hayvanlardan, koyun, keçi ve dana ayaklarından sade, terbiyeli ve pelteli (dondurma) paça yapılır.
Paçanın mutfak kültürümüzde tarihi bir şöhreti vardır. Perşembe günleri evlenme merasimi yapılan eski düğünlerimizin ertesi Cuma gününe «Paça Günü» denirlerdi. O gün, dâvetlilere kaymak ve paça ikram edilmek an'anevi bir adet hükmündeydi.
Paça etlerini, yediğimiz ehli hayvanlardan, koyun, keçi ve dana ayaklarından sade, terbiyeli ve pelteli (dondurma) paça yapılır.