Malzemeler,
Yarım kilo patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı yoğurt
100 gram pastırma
1 adet kuru soğan
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun.
Orta büyüklükte doğrayıp derin bir kaba alın.
Tereyağını tavada eritip susamları ekleyin.
Kısık ateşte, susamların rengi değişene kadar kavurun.
Susamları patatese ilave edip karıştırın.
Kuru soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.
Pastırma, yoğurt, tuz ve soğanı patateslere ekleyin.
İyice harmanlayıp kâselere pay ederek servis yapın.
Afiyet olsun.
Yarım kilo patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı yoğurt
100 gram pastırma
1 adet kuru soğan
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun.
Orta büyüklükte doğrayıp derin bir kaba alın.
Tereyağını tavada eritip susamları ekleyin.
Kısık ateşte, susamların rengi değişene kadar kavurun.
Susamları patatese ilave edip karıştırın.
Kuru soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.
Pastırma, yoğurt, tuz ve soğanı patateslere ekleyin.
İyice harmanlayıp kâselere pay ederek servis yapın.
Afiyet olsun.