• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Patatesli Börek Tarifi i

Gül 34

Usta

Patatesli Börek Tarifi için Malzemeler:

3 adet yufka
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

3 tane patates
1 tane soğan
1 çay kaşığı pul biber
● Tuz

borek-tarifleri-840x400.jpg

Patatesli Börek Tarifinin Hazırlanışı:

  1. Tarife patatesleri haşlayarak başlayın. Geniş bir tencereye su koyun ve patatesleri içine yerleştirin.
  2. Haşlanan patatesleri soyun ve sütle ezin.
  3. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Sonrasında ise yağda kavurun.
  4. Kavurduğunuz soğanları patates harcının içine ekleyin. Patatesli iç harcı tuz ve baharat ile lezzetlendirin.
  5. Başka bir kasede 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırın.
  6. Yufkaları bir tezgah üzerine serin. Sonrasında yoğurtlu karışımı yufkaların üzerine gezdirin.
  7. Sosladığınız yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Kalan parçaları ikiye bölerek üçgen şeklinde yufkalar elde edin.
  8. Böldüğünüz yufkaları, yoğurtla hazırladığınız sosla ıslatın. Kalın kısmına bir sıra iç harç koyun ve rulo şeklinde sarın.
  9. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi sürdürün.
  10. Hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  11. Artan yoğurtlu sosa, bir adet yumurta sarısını ekleyin.
  12. Tepsiye yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine, yumurta fırçası yardımıyla karışımı sürün.
  13. Damak tadınıza göre böreklerinize çörek otu ya da susam ekebilirsiniz.
  14. Böreklerinizi, 180 derecelik önceden ısıttığınız fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar güzelce pişirin.
Tam bir klasik patatesli börek tarifi işte bu kadar kolay. Evinizde bulunan malzemelerle, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu böreği çok seveceksiniz. Tadına bakanın vazgeçemediği efsane börek tarifine siz de bayılacaksınız.
 
Top