Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 2yemek kaşığı sıvı yağ
- 1adetorta boy kuru soğan
- 3adetorta boy çarliston biber
- 4adetorta boy patlıcan
- 300gramaz yağlı kıyma
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1çay kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı kimyon
- 2adetdomates
- 1su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
- 1su bardağı ayçiçek yağı
Patlıcan Musakka Tarifinin Püf Noktası
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, suyunu iyice sıkıp kuruladıktan sonra kullanın.Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
- Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.
- Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin.
helali hos olsun canlar