Malzemeler:
- 500g dirsek makarna
- 2 bardak Süt
- 200ml Krema
- 3,5 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- ½ muskat rendesi
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- 1 paket Pınar Cheddar Peyniri
- 100g Kaşar Peyniri- 500g dirsek makarna
- 2 bardak Süt
- 200ml Krema
- 3,5 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- ½ muskat rendesi
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı biraz diri kalacak şekilde 12 dk. tuzlu suda haşlayın. Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ilave edin ve kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın. İçine daha önce küçük küçük doğramış olduğunuz cheddar ve kaşar peynirlerini ilave ederek eritin. Ardından muskat, tuz ve karabiber ekleyin. Ocağı kapatmaya yakın kremayı ekleyerek kaynatmadan ısınıncaya kadar karıştırın. Sosun içine makarnayı aldıktan sonra arzu ederseniz 180 derecede 2-3 dk. fırınlayabilirsiniz.
Son düzenleme: