RULO BÖREK
Malzemeler
5 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (kaşar yerine başka peynir kullanabilirsiniz)
4 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
dilerseniz baharat ta ekleyebilirsiniz
Yapılışı
Haşlanmış patatesleri bir kaseye alın üzerine 1 kaşık tereyağını ve doğranmış maydanozu ekleyin çatalla iyice ezin ezdiğiniz patateslerin üzere 1 adet yumurtayı 1 su bardağı sütü ve kaşarı koyun iyice karıştırın (ben tuzu patatesleri haşlarken eklediğim için sonradan eklemedim) hazırladığınız karışım iç harcımız olacak.
1 adet yufkayı tezgaha serin üzerine iç harcından 3-4 kaşık koyup yufkanın üzerine yayın ardından ikinci yufkayı üzerine serin iç harcını üzerine yayın beş yufka bitene kadar bu işlemi yapın ardından kenarlardan katlayarak rulo şeklinde sarın (iç harcı cıvık olduğu için yufkaları yumuşatıcaktır o yüzden dikkatli bir şekilde sarın)
Rulo şeklinde sardığınız böreği üç eşit parçaya bölün poşetlere koyun dolapta bu şekilde bir gece bekletin. (Çok yumuşak olduğu için kesmeniz zor olacaktır bir gece dolapta bekleyince çok güzel dilimleyebilirsiniz)
Ertesi gün börekleri dolaptan alın birer santim kalınlığında kesin tepsiye dizin üzeri için bir adet yumurta ve iki yemek kaşığı yoğurt birlikte çırpın böreklerin üzerine sürün önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
5 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (kaşar yerine başka peynir kullanabilirsiniz)
4 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
dilerseniz baharat ta ekleyebilirsiniz
Yapılışı
Haşlanmış patatesleri bir kaseye alın üzerine 1 kaşık tereyağını ve doğranmış maydanozu ekleyin çatalla iyice ezin ezdiğiniz patateslerin üzere 1 adet yumurtayı 1 su bardağı sütü ve kaşarı koyun iyice karıştırın (ben tuzu patatesleri haşlarken eklediğim için sonradan eklemedim) hazırladığınız karışım iç harcımız olacak.
1 adet yufkayı tezgaha serin üzerine iç harcından 3-4 kaşık koyup yufkanın üzerine yayın ardından ikinci yufkayı üzerine serin iç harcını üzerine yayın beş yufka bitene kadar bu işlemi yapın ardından kenarlardan katlayarak rulo şeklinde sarın (iç harcı cıvık olduğu için yufkaları yumuşatıcaktır o yüzden dikkatli bir şekilde sarın)
Rulo şeklinde sardığınız böreği üç eşit parçaya bölün poşetlere koyun dolapta bu şekilde bir gece bekletin. (Çok yumuşak olduğu için kesmeniz zor olacaktır bir gece dolapta bekleyince çok güzel dilimleyebilirsiniz)
Ertesi gün börekleri dolaptan alın birer santim kalınlığında kesin tepsiye dizin üzeri için bir adet yumurta ve iki yemek kaşığı yoğurt birlikte çırpın böreklerin üzerine sürün önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.