Peynirli Rulo Poğaça Tarifi

Gül 34

Usta

Peynirli Rulo Poğaça Tarifi​

DSC_0482-Small.jpg

üntüsüyle,tadıyla herkesten tam not aldı,ancak takipçilerim gerek yorumlarında,gerekse mailleriyle yapılış aşamasını da koymamı rica ettiler.
Ben de bu defa ufak değişiklikler yaparak yeniden hazırladım.
O zaman yaş maya kullanmıştım,bu defa dr. oetker instant maya kullandım.Daha pofuduk olsun derseniz yaş maya kullanabilirsiniz.

Peynirli Rulo Poğaça Tarifi

Malzemeler:

• 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket Yuva instant maya (11 gr.)
  • 6-7 su bardağı un
  • Susam

İçine :

• 400 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Hamuru yoğurup mayalandırdıktan sonra, fotoğraftaki adımları uygulayarak rulo poğaçaları hazırlayabilirsiniz.
Son derece pratik , sunumu hoş ve çok nefis

hazırlanışı:

1. Ilık sütü karıştırma kabına alın ve üzerine maya ve şekeri döküp mayanın kendini bırakmasını bekleyin.
  2. Maya kabarınca un haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
  3. Azar azar un ilave ederek yavaş yavaş yoğurun ve ele yapışmayan kıvama gelince üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin.
  4. Mayalanan hamurdan 4 adet eşit hamur parçaları kopartın ve beze yapın.
  5. Hazırladığınız bezelerden bir tanesini düz zemine alın,üzerine biraz un serpiştirin ve merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açın.
  6. Maydanozu incecik kıyın ve beyaz peynirle karıştırıp açtığınız hamurun üzerine serpiştirin.
  7. Rendelenmiş kaşarı da serpin ve rulo yapın.
  8. Hazırladığınız rulodan istediğiniz genişlikte parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip,üzerine yumurta sarısı sürün,susam serpiştirip 200 decerede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.

Geri