Yeni bir tarifle yine geldim oldukça basit bir tarif ama bir o kadar lezzetliydi
Fırına verilmek üzere hazırlanmış görüntü.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı tereyağ
2 yumurtanın tamamı 1 yumurtanın akı
aldığı kadar un
içi için
250 gram peynir
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir kaba 1 su bardağı süt, bir paket kuru maya ve bir çay kaşığı şeker ilave iip karıştırılır. 5 dakika mayalanması için bekletilir. Mayalanmış karışımın içine yarım su bardağı tereyağ, tuz, un eklenip yoğrulur. Burada dikkat edilecek nokta hamurun iyi yoğurulmuş olmasıdır. Yoğurulmuş olan hamurun üzerine ıslak bez kapalılıp ılık bir yerde mayalanması için bekletilir. Mayalanmış hamur oklava yardımıyla 2 cm enliliği verilene kadar açılır. Açmış oldunan hamurun üzerine 2 yemek kaşığı tere yağ ve 250 gr peynir sürülür rulo yaplıp dört parmak kalınlığında kesilir. kesilen hamurlar yağlanmış olan tepsiye dizilip 200 derecede 10-12 dakika pişirilir. Ilık servis edilir.
Afiyet olsun
Fırına verilmek üzere hazırlanmış görüntü.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı tereyağ
2 yumurtanın tamamı 1 yumurtanın akı
aldığı kadar un
içi için
250 gram peynir
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir kaba 1 su bardağı süt, bir paket kuru maya ve bir çay kaşığı şeker ilave iip karıştırılır. 5 dakika mayalanması için bekletilir. Mayalanmış karışımın içine yarım su bardağı tereyağ, tuz, un eklenip yoğrulur. Burada dikkat edilecek nokta hamurun iyi yoğurulmuş olmasıdır. Yoğurulmuş olan hamurun üzerine ıslak bez kapalılıp ılık bir yerde mayalanması için bekletilir. Mayalanmış hamur oklava yardımıyla 2 cm enliliği verilene kadar açılır. Açmış oldunan hamurun üzerine 2 yemek kaşığı tere yağ ve 250 gr peynir sürülür rulo yaplıp dört parmak kalınlığında kesilir. kesilen hamurlar yağlanmış olan tepsiye dizilip 200 derecede 10-12 dakika pişirilir. Ilık servis edilir.
Afiyet olsun