Porsiyonluk Vişneli Tiramisu Nasıl Yapılır
Tek kişilik birer lezzet şahanesi yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin...
Malzeme :
Yarım kakaolu pasta keki
4 su b. süt
1,5 su b. tozşeker
4 çorba k. un
2 çorba k. nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri
Islatmak için:
1 su b. su
2 çorba k. granül kahve
2 çorba k. tozşeker
Üzeri için:
Vişne Taneleri
Yapılışı:
Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım.
Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım.
İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz. Görüntüsü de tadı da nefis bir pasta.
Tek kişilik birer lezzet şahanesi yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyin...
Malzeme :
Yarım kakaolu pasta keki
4 su b. süt
1,5 su b. tozşeker
4 çorba k. un
2 çorba k. nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri
Islatmak için:
1 su b. su
2 çorba k. granül kahve
2 çorba k. tozşeker
Üzeri için:
Vişne Taneleri
Yapılışı:
Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım.
Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım.
İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz. Görüntüsü de tadı da nefis bir pasta.