Pandispanya için malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı portakal suyu
Portakal kabuğu rendesita
1 paket kakao(25 gr)
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker (1 su bardağından 2 parmak kadar az)
2 kaşık un
2 kaşık buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata(80 gr)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Birleştirmek için:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı fındıklı draje
Kekin hazırlanması
Yumurta akarı bir fiske tuz ile 7-8 dakika boyunca çırpılır. Ayrı bir kapta ise yumurta sarıları ile şeker çırpılır. Portakal suyu ve kabukları ilave edilerek tekrar çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu elenerek karışım tekrar çırpılır ve son olarak yumurta beyazları karışıma ilave edilerek yumurtalar da varsa çırpıcı ile hamura yedirilir. Karışım 20cm çapındaki kelepçeli kalıba alınarak önceden ısıttığınız fırında 180 derece sıcaklıkta pişirilir. Yaklaşık yarım saatte pişmiş olacaktır.
Kremanın hazırlanması
Çikolata, tereyağı ve krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra sıcakken çikolata ve tereyağı eklenir eriyene kadar karıştırılır, toz kremşanti eklenip mikserle 3 dk kadar çırpılır.
Soğuyan kek kalıptan çıkarıldıktan sonra 3 kat kesilir. Fırça ile katlara portakal suyu ve krema sürülerek arasına fındık draje serpilir. Pastanın en üstü krema ile kaplanır. Üzeri portakal kabuğu ve çikolata rendesi ile süslenir. Afiyet olsun.