Tarifi İçin Malzemeler
7-8 adet pırasa8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Karabiber
Yarım çay bardağı pirinç
Arzuya göre yarım limonun suyu
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tavaya alalım.
- Piyazlık doğradığımız soğanı ve soyup yarım ay şekilde doğradığımız havucu da yağın içine alalım. 5-10 dakika kadar soteleyelim.
- Yıkanmış ve doğranmış pırasayı da havuçların içine koyup hep birlikte kavuralım.
- Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu da katıp kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kaynattıktan sonra pirinçi ve diğer malzemeleri de katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Soğuk olarak servis edelim